Wat is jouw ademfrequentie?

Een goede ademfrequentie ligt tussen de 6 en 10 per minuut. Dat zegt Koen de Jong op zijn website KiwiNederland.

Het leuke is dat je dit makkelijk even kunt testen op zijn website. Ik werd daar zo opgewonden van, en van het feit dat het gratis was, dat mijn frequentie meer dan tien was...

Dit is mijn uitslag:

ademhaling

Gratis boek: Ademhaling

Gelukkig heb ik Koens boek Ademhaling gedownload (ook gratis!), en bovendien gereserveerd in de bibliotheek, want ik wil mijn ademfrequentie graag omlaag brengen! Zes keer ademen per minuut lijkt me een hele uitdaging, want ik zit een stuk hoger. Ook als ik niet iets gratis krijg.

Koen vertelt het goed!

Bovendien komt Koen erg relaxt over, en heeft hij een sterk verhaal! Kijk maar naar onderstaand youtubefilmpje, waarin hij adviseert 3x10 minuten per dag een ademhalingsoefening te doen.

Ik voel mijn ademhaling alweer versnellen van enthousiasme, en heb besloten Koens advies te gaan volgen. Als ik mezelf aan het hardlopen heb kunnen krijgen, moet ik érgens toch ook de discipline hebben deze ademhalingstechnieken drie keer daags toe te passen. Ik weet alleen nog niet waar.

Wat is jouw ademfrequentie?

Doe de Kiwi ademhalingstest, en vertel in de comments wat jouw frequentie is!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.