Verdwaald tijdens het hardlopen in 'Als je wilt'

als je wiltHet overkomt mij standaard als ik een nieuwe route probeer: verdwalen tijdens het hardlopen.

Verdwaald tijdens het hardlopen in een groot bos

Twee verdwaalde hardlopers zijn het onderwerp van het boek Als je wilt van de Deense Helle Helle. In haar boek Als je wilt ontmoet je een man, Roar, die voor zijn bedrijf een week op cursus is in Jutland. Hij kocht bij de lokale drogist twee hardloopschoenen en ging hardlopen. Hij verdwaalt in het bos, en tot overmaat van ramp blijken de hardloopschoenen ook nog eens twee verschillende maten te hebben! Hij krijgt dan ook een enorme blaar die het lopen pijnlijk maakt.

Dan komt hij een vrouwelijke hardloper tegen. Zij is ook verdwaald. Zij is een wat meer ervaren hardloper en neemt de leiding. Zij is zo slim geweest om water mee te nemen in een hardloopgordel. Ook heeft ze een smartphone bij zich, maar er is helaas geen bereik.

Samen proberen ze een weg uit het bos te vinden. Maar als het donker wordt, zit er niets anders op dan te overnachten in het bos. Gelukkig vinden ze een schuilhut met wat dekens, waar ze de nacht kunnen doorbrengen. Gedurende de nacht vertelt de vrouw, die naamloos blijft, hem haar levensverhaal.

De volgende dag ontdekken ze dat ze in de buurt van een bushalte zijn.

En dat is dan het einde van het boek...

Dat vond ik wel een beetje jammer. Want ik vroeg me bijvoorbeeld af hoe het verder zou gaan tussen Roar en de vrouwelijke hardloopster. Want ze hebben in die hele korte periode echt een band opgebouwd.

Als je wilt is een dun boekje. Het telt maar 157 bladzijden en je hebt het dus zo uit. Er gebeurt eigenlijk bijna niets. Het gaat vooral over het dwalen in het bos. En het contact tussen Roar en de vrouwelijke hardloper.

Wat wordt er gezegd over hardlopen

Dit is een blog over hardlopen. Dus laten we eens kijken wat er in Als je wilt eigenlijk over hardlopen gezegd wordt.

  • Koop niet zo maar een paar hardloopschoenen uit een gaasmand bij een willekeurige drogist!
  • Check bij aankoop van hardloopschoenen of beide dezelfde maat zijn.
  • Ga je een langere tijd hardlopen? Zorg dan dat je voldoende drinken bij je hebt.
  • Als je nog nooit hebt hardgelopen is het 'redelijk goed' als je het een half uur volhoudt. Een kwartier trouwens ook. (Uitspraak vrouwelijke hardloper)
  • Een smartphone kan dienen als zaklamp als het donker wordt.
  • Het is het beste om met hardlopen te beginnen voor je 50 wordt. (Uitspraak vrouwelijke hardloper)

Conclusie over Als je wilt

Ik nam dit boek mee uit de bibliotheek omdat het over twee hardlopers ging. Maar eigenlijk gaat het vooral over twee mensen die elkaar vinden, en hoe hun relatie zich ontwikkelt. Het is dus niet een hardloopboek. Hoewel het element van hardlopen wel de aanleiding is voor de ontmoeting!

Praktische informatie over Als je wilt

Als je wilt is voor 18,90 te koop bij bol.com. Best duur voor zo'n dun boekje.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.