Veilig hardlopen: ben jij te identificeren?

hardlopers identificatieIk ging vanochtend hardlopen met om mijn armen flikkerende armbandjes, een flikkerende armband om mijn enkel, en in mijn haar een rood lichtgevend lampje. Ik voelde me net Rudolph the Red Nosed Reindeer. Maar 's ochtends vroeg, in het halfdonker, wil ik wel goed zichtbaar zijn. Ook al is dan hoon en spot mijn deel.

'Je ziet er héél stom uit mama,' vertrouwden de kinderen me toe.

Ik heb niets bij me wat me kan identificeren...

Omdat de batterijen van mijn mobieltje leeg waren, nam ik een oude iPod mee van mijn oudste zoon.

Maar toen ik daar zo rende in het donker, besefte ik ineens iets: als er wat gebeurt, is er niets dat vertelt wie ik ben. Ik had immers zelfs mijn smartphone met het telefoonnummer van 'thuis' er in geprogrammeerd niet bij me. In gedachten speculeerde ik zorgelijk, hoe het zou verder gaan als ik ter plekke zou neervallen. Zou ik zo'n 'John Doe' of 'Jane Doe' worden met een kaartje om mijn grote teen, zoals je in films altijd ziet?

Ik zag het politiebericht al voor me:

'Een nog onbekende vrouw werd vandaag op het fietspad gevonden. Ze was gekleed in een felgele trui, hardroze bodywarmer, en droeg erg veel verlichting. Weet u wie deze vrouw is?'

Identificatie als hardloper

In de loop van de 12 jaar dat ik nu hardloop, heb ik verschillende methodes gebruikt om identificatie mogelijk te maken.

 • Briefje met naam en adres in jaszak, of broekzak
 • Telefoonnummer met pen op zijkant schoen geschreven
 • Adressticker achterop op iPod
 • Smartphone: daar zit telefoonnummer naar 'thuis' in

Maar deze ochtend, had ik niets van dat alles bij me. En dat vond ik geen prettig idee.

Dus de volgende keer zorg ik er voor dat ik iets bij me heb, dat me kan identificeren.

Safe-id

In de Runner's World las ik over de zogenaamde Safe-id. Die maak je aan je schoenveters vast. Op de Safe-id staat een QR-code, die gescand kan worden. Zo kunnen mensen achterhalen wie je bent.

Ben jij te identificeren, mocht je iets overkomen tijdens het hardlopen? En wie heeft er ervaring met de Safe-id?

Similar Posts

6 Comments

 1. hier hebben zowel man als ik elkaars ( ICE ) telefoonnummers op de hartslagband geplakt. Hij heeft ook nog eens dogtag met daarop oa zijn medische gegevens.

  goed onderwerp om over na te denken!

  1. Dat is een slim idee Maaike. Mijn hartslagband gaat nog wel eens in de was, maar de batterij die ik er op moet klikken, kan zeker gebruikt worden voor een telefoonnummer bijvoorbeeld.

 2. Ja. Ik heb ALTIJD iets bij me. Mijn vader had vroeger al, als hij ging fietsen of schaatsen een ponskaartje van het ziekenhuis opgespeld. Hij werkte zelf op de ambulance, en wist hoe vervelend het was als er niemand gewaarschuwd kon worden. Hij heeft me hier altijd voor gewaarschuwd.
  Tip: zet een ICE in je telefoon. Hulpverleners weten dat dat degene is die ze moeten bellen In Case of Emergency. En zet dit nummer ook zo weg, dat ze er ook op een geblokkeerde telefoon bij kunnen.
  Ik stop zelf altijd mijn rijbewijs in mijn kontzak. Meestal past dat wel. Anders stop ik hem in het hoesje van de telefoon.

  1. Een goede waarschuwing van je vader! Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is als je op een een ambulance werkt, en je hebt geen enkele gegevens.

   Hoe zet je zo'n ICE in je telefoon?

 3. Gewoon het telefoonnummer van degene die" in case of emergency", gebeld dient te worden onder de naam ICE zetten Nicole. Bij mij plaatste mijn telefoon dit automatisch bovenaan de lijst met telefoonnummers. Voor hulpverleners wel zo snel en gemakkelijk.

  1. Bedankt Cynthia. Ik zal mijn Samsung Young er eens op na kijken. En anders kunnen mijn kinderen het wel. Ik ben niet zo smart phone fähig, en gebruik hem vooral als veredelde mp3-speler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.