Trots

trotsVandaag ben ik trots op mezelf, want ik ben naar Ulft gerend, en weer terug. In totaal heb ik zo'n 21 km afgelegd, omdat ik de terugweg een heel klein beetje moest omlopen omdat ik koffie wilde drinken in het Pannenkoekenhuis in Westendorp. In een eerdere post schreef ik nog dat Ulft 9 kilometer was, maar dat klopt dus niet. Dit is de grootste afstand die ik tot dusver heb afgelegd, en het is bovendien een afstand die ik zelfs met de auto al een takkeneind vind.

Als ik nieuwe, grote afstanden voor het eerst loop, dan heb ik altijd het meeste last van mijn eigen gedachten. Puur het idee dat ik zo ver ga lopen intimideert me, en maakt me bezorgd of ik dat wel zal kunnen. Op de heenweg naar Ulft had ik daar meteen al last van, dus ik hield mezelf voor dat ik normaliter makkelijk 16 kilometer loop op zondag, en dat ik die 10 kilometer naar Ulft dus gemakkelijk moest kunnen. En toen ik eenmaal in Ulft was, voelde ik me zelfverzekerder worden dat ik ook de terugweg zou kunnen.

Inmiddels ben ik weer thuis, fris gewassen en gesteven, en trots. Vandaag heb ik iets gedaan waarvan ik niet wist of ik het wel kon, en het met goed gevolg afgemaakt!

Hardlopen is een geweldige manier om jezelf aangenaam te verrassen!

Similar Posts

5 Comments

 1. Super Nicole!!! Weet dat als je bijv. traint voor een marathon je maar gaat tot 35 km. Met de wedstrijd loop je die 7 km ook wel uit. Zo is het ook met andere afstanden. Je kunt eigenlijk altijd wel zo'n 5-7 km verder dan de afstand die je normaliter loopt. Misschien kan deze wetenschap je spanning een beetje doen verminderen. Verder nog de tip om bij langere afstanden in een soort lussen te lopen rond je vertrekplaats. Mocht het dan niet zo goed gaan dan kun je altijd nog weer makkelijk terug.

  Keep running,

  Dorothé

   1. Voor de duidelijkheid... als je normaal 5 km loopt dan kun je dat niet ineens verdubbelen natuurlijk. Dan moet je uitgaan van 10-15% meer. Op middellange afstanden geld ook dat percentage, maar dan is de uitkomst hoger. Dat percentage is de hoeveelheid die je sowieso kunt verhogen zonder extra inspanning/belasting. Je lijf bouwt dit als supercompensatie op van de vorige keren dat je liep. Je moet niet de week daarop gelijk weer zoveel omhoog gaan natuurlijk, want je lijf moet weer aan de nieuwe basisafstand wennen.
    Zie ook wat hier wordt uitgelegd:
    http://www.sport-en-dieet.nl/bekijk/artikel/id/57/Wat_is_supercompensatie

    groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.