Trailrunning Nederland

Het is het nieuwe hardlopen: trailrunning Nederland!

Wat is trail running?

Trail running is het tegenovergestelde van hardlopen over een keurig recht geasfalteerd fietspad. Bij trailrunning loop je juist over paden en weggetjes die mensen níét hebben geciviliseerd. En als er dan ook nog heuvels bij zitten, wordt het helemaal interessant. Bij trail running heb je je iPod niet nodig om je af te leiden: je hebt al je aandacht nodig bij het hardlopen!

Voordelen van trailrunning

  • Trails zijn doorgaans van een zachtere ondergrond dan asfalt
  • Als je zorgen hebt, kan een trail je daar goed van afleiden omdat je simpelweg goed moet opletten waar je je voeten neerzet.
  • Je gebruikt meer spieren tijdens trail running dan als je over een keurig geasfalteerd fietspad rent.
  • Je neemt vaak automatisch een betere loophouding aan.
  • Trail running is doorgaans in een rustige omgeving. Er zullen geen rondrazende auto’s zijn, en dus minder geluids chaos.
  • Een groene natuurlijke omgeving is gezond voor zowel lichaam als geest!

Trail running op het platteland

Hier op het platteland doe ik vanzelf een beetje aan trail running. Alleen de heuvels ontbreken, want die heb je niet in de Achterhoek. Maar elke dag als ik de kinderen lopend naar school breng, ren ik over modderpaden vol met onverwachte gaten er in. Ik moet echt opletten waar ik mijn voeten neer zet, want je zou zo je enkel verzwikken!

Er zijn ook heuse wedstrijden op het gebied van trail running. Informatie en data vind je op http://www.trail-running.nl/

Trimparcours Engbergen, het hoogste punt van Gendringen (Achterhoek)

Maar je hoeft niet aan wedstrijden deel te nemen om aan trail running te doen. Zo ontdekte ik bij Engbergen een heus trimparcours, waar je je als hardloper helemaal kunt uitleven.

trimparcours engbergen

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.