Telefoonhouder hardlopen

telefoonhouder

Telefoonhouder hardlopen

Auto's hebben tegenwoordig een handige telefoonhouder, fietsen hebben een telefoonhouder, maar hoe kan een hardloper zijn of haar telefoon makkelijk meenemen?

Want een hardloper wordt nu eenmaal niet geboren inclusief handige telefoonhouder ; )

Gelukkig dus maar dat diverse bedrijven telefoonhouders voor hardlopers verkopen. Een telefoonhouder wordt overigens ook wel hardlooparmband genoemd.

Telefoonhouder hardlopen: hoe ziet zo'n ding er uit?

Een telefoonhouder om mee te hardlopen kenmerkt draag je in de regel om je bovenarm. Met behulp van een gesp die sluit met klittenband maak je hem vast. Je smartphone doe je in het plastic hoes gedeelte van de telefoonhouder. Een goede kwaliteit telefoonhouder heeft een plastic hoes waar je dwars door heen je smarthone kunt bedienen.

Telefoonhouder hardlopen: valkuilen

Goedkopere telefoonhouders hebben dit vaak niet. Dan moet je eerst je smartphone helemaal uit de telefoonhouder pulken om hem te kunnen bedienen. Of het plastic glimt zo erg dat je de knopjes niet kunt zien. Voordeel is dan wel dat je het plastic als spiegel kunt gebruiken ; )

Ook kun je goedkopere telefoonhouders niet altijd strak genoeg trekken. Ik kocht ooit een telefoonhouder bij de Zeeman die ik vervolgens niet kon gebruiken omdat hij te wijd was.

Voorbeelden telefoonhouders

Een telefoonhouder kopen is niet moeilijk. Je kunt ze krijgen in speciaalzaken maar ook gewoon bij de Hema. En soms dus ook bij de Zeeman en Wibra.

telefoonhouder
Deze kost maar 7,- bij de Hema
hardlooparmband
Deze sportarmband van Nike kost 24,95
telefoonhouder hardlopen
Deze kost 19,95 bij bol.com en heeft led verlichting! Een grote plus in de donkere maanden
telefoonhouder hardlopen
Deze kost 13,95 bij bol.com en biedt ruimte voor een sleutel.

Telefoonhouder hardlopen lopen: waar moet je opletten?

  • Check of de telefoonhouder past bij jouw smartphone model. Je wilt geen telefoonhouder kopen waar je smartphone niet in past.
  • Check het plastic: is het niet te glimmend zodat je niets kunt zien?
  • Check het plastic nog een keer: kun je je smartphone bedienen door het plastic heen?
  • Hoe smal of breed kan de telefoonhouder gemaakt worden? Met andere woorden: zorg dat hij past.
  • De prijs: de kosten van een telefoonhouder hardlopen variëren van zo'n 5,- tot zo'n 25,-.

Conclusie over telefoonhouder hardlopen

Een telefoonhouder is een makkelijke manier om tijdens het hardlopen je smartphone mee te nemen en te gebruiken. Het voordeel van de houder is dat je je handen vrij hebt. En zo'n ding hoeft niet duur te zijn.

Zelf gebruik ik geen sportarmband meer. Ik houd mijn iPhone 5c meestal in mijn hand, of doe hem in het zakje van mijn tights.

Gebruik jij een sportarmband voor je smartphone?

Similar Posts

4 Comments

  1. Ik had langdurige schouderproblemen, die ondanks therapie niet over wilden gaan. Uiteindelijk bleken die veroorzaakt te wieden door het hardlopen en in het bijzonder door de armband voor mijn zware gsm (Samsung note). Wisselen van arm hielp niet (maar graf problemen aan beide zijden). Dus ik stap over op een heupgordel.

    1. Het is goed om te weten dat een zware telefoonhouder voor problemen kan zorgen. Als iets maar lang genoeg 'schuurt' ontstaan er blessues. Bedankt voor de tip Annemieke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.