Start to run boek: nieuwe editie van 2013

start to run boekDit jaar kwam de nieuwe versie van Evy Gruyaerts Start to run boek uit. De vorige editie van het Start to run boek dateert uit 2011.

Start to run boek

Net als het Start to run boek uit 2011 helpt de editie uit 2013 je ‘fit en gezond’ te worden in 10 weken. En dat is goed te doen met behulp van dit boek. Het is prettig geschreven en heel duidelijk opgezet. Doordat er ook aandacht is voor voedingsgewoontes, stijgt het boek net iets uit boven het gemiddelde boek over leren hardlopen.

Elk hoofdstuk beslaat 1 week hardlopen. In totaal zijn er 10 hoofdstukken. Dus als je alle 10 de hoofdstukken hebt doorgewerkt, dan kun je een half uur hardlopen!

Opbouw van de hoofdstukken in het Start to run boek

De hoofdstukken zijn als volgt opgebouwd:

  1. Informatie/inleiding
  2. Loopschema
  3. Voedingstips en recepten
  4. Lopen voor je leven: wat lopen voor je gezondheid en leven doet
  5. Oefeningen
  6. Types hardlopers

In elk hoofdstuk vind je oranje blokken met persoonlijke ontboezemingen van Evy.

Start to run 2011 versus Start to run 2013

Andere cover

Op de cover van het Start to run boek van 2011 zie je Evy in zomerse hardloopkleding. In de versie van 2013 gaat ze gekleed in een jasje. Overigens heeft ze op beide covers oordopjes in! Dat is wel grappig, omdat er nogal een discussie is over het gevaar van hardlopen met oordopjes in. Maar ja, om haar podcast te luisteren moet je natuurlijk wel oortjes dragen.

Ander team van experts

Het team van experts is een klein beetje veranderd. In de editie van 2011 staan Mieke Boeckx (Coach), Lieven Maesschalck (Fysiotherapeut), Christophe Swennen (Chef) en Evy vermeld. In de editie van 2013 zijn Erik Witvrouw (Professor), Stephanie Scheirlynck (Voedingsdeskundige), Lieven Maesschalck (Fysiotherapeut) en Evy.

De coach is vervangen voor een professor, en de chefkok voor een voedingsdeskundige.

Loopschema iets veranderd

Het loopschema is een klein beetje veranderd. In de editie van 2011 loop je in de eerste week bijvoorbeeld 18 minuten, en in de editie van 2013 is dat 20 minuten.

Inhoud

Voor zover ik kan zien is er inhoudelijk niets wezenlijks veranderd. Eigenlijk lijkt de tekst zo op het oog precies hetzelfde.

De Start to run podcast zit niet bij het boek: waar download je de podcast?

Ik ben altijd een beetje verbaasd dat er geen cd met de Start to run podcast bij het boek zit. Eigenlijk zou die er gewoon bij moeten zitten vind ik. Die moet je er apart bij kopen. Op zich kun je het boek prima gebruiken zonder de podcast. Maar het is natuurlijk wel een mooie combinatie als je de podcast ook hebt. Op bladzijde 13 van het boek staat vermeld dat je de podcast voor 12,95 kunt downloaden op www.starttorun.be.

Maar je kunt de Start to run podcast ook gratis downloaden, hoewel dit officieel niet de bedoeling is natuurlijk.

Praktische informatie

De nieuwe versie van Start to run is voor 19,90 te koop bij bol.com. De editie uit 2011 is alleen nog tweedehands te krijgen, en de prijs begint bij 20 euro.

Handige links

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik heb het boek wel eens geleend bij de bieb, maar volgens mij was dat nog een oudere versie dan 2011. Toendertijd vond ik het niet heel nuttig, al motiveerde het af en toe wel om te gaan lopen. Maar ik ben benieuwd, is het inhoudelijk ook wat?

    1. Als je de eerste versie niet echt nuttig vond, zal dat bij de tweede ook niet het geval zijn. Hij is praktisch hetzelfde. Gewoon een heruitgave van hetzelfde. Hoogstens een paar kleine dingen zijn anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.