Sint- en kerstcadeautjes voor hardlopers: 8 budgetvriendelijke en 5 dure cadeautips

cadeautips hardlopers

Het is weer die tijd van het jaar: de decemberfeesten komen eraan, zoals Sinterklaas en Kerstmis. Voor veel mensen zijn dit dus ook de tijden waarin ze cadeautjes geven. Daarom hieronder een handige lijst met Sint en Kerstcadeautjes voor hardlopers. Je kunt hem gebruiken om ideeën op te doen voor dingen die je zelf kunt vragen, maar ook om aan collega-hardlopers te geven.

Sinterklaas- en kerstcadeautjes voor hardlopers: 8 budgetvriendelijke en 5 dure

8 Budgetvriendelijke cadeautjes voor hardlopers

 1. Een SOS-coin. Op een SOS-coin staan je persoonlijke gegevens. Dus mocht je tijdens het lopen iets overkomen dan weten ze wie je bent, en wie ze moeten bellen. Het fijne aan de SOS-coin vind ik, is dat je hem aan je schoen kunt vastmaken, en vervolgens kunt vergeten. Totdat je een keer nieuwe schoenen koopt natuurlijk. Dan moet je hem even 'overzetten'. Door een SOS-coin help je iemand anders om veiliger te lopen. Er zijn ook andere systemen overigens. Onder andere in de vorm van armbandjes. De SOS-coin kost 9,95 en is daarmee behoorlijk budgetvriendelijk
 2. Lichtgevende armbandjes van de Action. Dit is een heel budgetvriendelijk cadeautje, want die lichtgevende armbandjes bij de Action kosten maar 2,99. En dan heb je er twee.
 3. Hardloopsokken. Sokken zijn erom berucht dat je er altijd eentje van kwijtraakt. Hardloopsokken komen daarom altijd goed van pas vind ik. Prijzen variëren van zo'n 10,- voor een paar hardloopsokken van de Hema, tot 18,80 voor een paar echte Asics hardloopsokken.
 4. Leuke nieuwe playlist. Er gaat niets boven een nieuwe playlist om plezier te houden in hardlopen. Als ik motivatieproblemen krijg dan helpt het vaak om een nieuwe playlist te maken. Ken je een hardloper die graag loopt op muziek? Dan kun je een leuke playlist voor die persoon maken en die aanbieden op een usb-stick. Dit is ook een heel budgetvriendelijk cadeau.
 5. Muts voor tijdens het hardlopen. Als het buiten echt heel koud is kan het fijn zijn iets op of om het hoofd te dragen om warm te blijven. Denk aan een sportband of muts.
 6. Oortjes die niet voortdurend uit de oren vallen. Prijzen zijn heel verschillend. Bij de Action verkopen ze bijvoorbeeld oortjes die je om het oor klemt die dus niet snel uitvallen. Zie ook mijn ervaringen met Kruidvat oortjes.
 7. Exemplaar van Runner's World. Een los nummer kost 5,99.
 8. Boek over hardlopen voor lopers die van lezen houden. Ik raad bijvoorbeeld Mariska van Sprundels boek 'Alles wat je wilt weten over hardlopen' aan. Of het boek van Jim Fixx.

5 Dure cadeautjes voor hardlopers

Hierboven las je cadeautjes die niet zo duur zijn. Maar wie een groot budget heeft, kan natuurlijk letterlijk en figuurlijk groots uitpakken. Daarom hieronder ook 5 duurdere cadeautjes voor hardlopers.

 1. Een Apple watch ad 459,- of ander type luxe sporthorloge. Wat een prijs zeg.... Wel leuk om te kríjgen ; ) Lees ook mijn post: Sporthorloge dames!
 2. Een Fitbit met hartslagfunctie. Handig om je stappen bij te houden en daarnaast ook geschikt voor hardlopen. Ik ben heel blij met de mijne. Ik loop daardoor tegenwoordig zelfs met aandacht voor mijn hartslag zones.
 3. Een bon voor nieuwe loopschoenen. Je kunt nu eenmaal niet makkelijk hardloopschoenen kopen voor iemand die er niet bij is. Vaak moeten ze toch eerst even gepast worden. Maar veel sportwinkels bieden cadeaukaarten aan.
 4. Goede kwaliteit jasje voor tijdens het hardlopen dat wind en regen tegenhoudt maar wel ademt.
 5. Een hardloopvakantie: bijvoorbeeld deelname aan een marathon. Een hardloopvakantie met deelname aan de Berlijn marathon gaat bijvoorbeeld vanaf 639,-.

Cadeautjes voor hardlopers samengevat

Het is soms best lastig iets te verzinnen wat je graag cadeau zou krijgen. En nog lastiger is het om iets te bedenken om cadeau te geven. In deze post gaf ik 6 budgetvriendelijke tips voor cadeautjes voor hardlopers en 5 tips voor dure cadeautjes.

Lees ook algemene hardloop tips.

Wat krijg jij graag cadeau als hardloper?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.