Hardlopen: van (nep) Apple oortjes naar Shokz OpenMove

Shokz OpenMove

Ik was best tevreden over hardlopen met nep Apple oortjes. Totdat er om de haverklap eentje niet meer werkte. In eerste instantie probeerde ik mezelf ervan te overtuigen dat het geen probleem was dat het geluid maar bij 1 oor kwam, maar het was toch vervelend.

Daarom besloot ik over te stappen op een geheel nieuw systeem: Shokz OpenMove. Het bijzondere aan deze sporthoofdtelefoon is dat hij niet in je oren zit. Het geluid gaat via het bot van je schedel.

Shokz OpenMove - Bone Conduction - Sporthoofdtelefoon

Op zich heb ik eerder een Shokz sporthoofdtelefoon gehad, maar ook die is stuk gegaan. En omdat ze duurder zijn dan 'gewone' oortjes had ik hem niet vervangen. Maar nadat ik al drie keer nieuwe (nep) Apple oortjes had gekocht die telkens stuk gingen, besloot ik dat het op de lange termijn waarschijnlijk goedkoper was om toch over te stappen op de Shokz OpenMove.

Mijn Shokz OpenMove sporthoofdtelefoon ervaring

Ik kocht deze sporthoofdtelefoon bij bol.com omdat daar de klantenservice en retourmogelijkheden heel goed zijn. Hij kostte me 73,80. Ik moet zeggen dat hij goed bevalt.

Beetje lastig met een bril en vlechten

Het enige probleem is dat ik mijn haar vaak in vlechten draag en bovendien een bril op heb. Dat maakt het soms even wat lastig om de Shokz hoofdtelefoon goed op te doen; en als ik hem af doe blijft hij soms haken in mijn haren. Maar als ik hem eenmaal op heb, is hij echt prima. Ik krijg geluid aan beide kanten en hij valt niet uit mijn oren.

Shokz OpenMove

Batterijduur 'Charge me'

De batterijduur is in theorie 6 uur, en ervaar ik als kort. Ik heb al een paar gehad tijdens een hardlooprondje dat ik steeds hoorde: 'Charge me,' en hij is ook weleens uitgevallen tijdens het hardlopen omdat de batterij leeg was. Ik moet hem volgens mij toch wel minstens 2 keer per week opladen. Maar goed, dat is een kwestie van plannen.

shokz openmove

Je hoort de geluiden van de omgeving nog

Eén van de positieve punten die vaak wordt genoemd bij dit type sporthoofdtelefoon is dat je geluiden van je omgeving nog hoort. Je oren blijven immers vrij. Desondanks moet ik zeggen dat ik me regelmatig helemaal wild schrik omdat er ineens een auto langsrijdt. Ik luister tijdens het hardlopen naar country muziek of een podcast, en blijkbaar hoor ik dan toch weinig om me heen.

Close-up Shokz OpenMove

Hieronder een close-up. De knopjes zijn behoorlijk klein, en ik vind ze daardoor lastig te bedienen. Daarom gebruik ik ze eigenlijk alleen maar om de Shokz OpenMove weer aan te zetten als ik hem heb opgeladen.

shokzmove

Shokz oortelefoon verbinden

Ik was van tevoren een beetje bezorgd of ik hem makkelijk met mijn iPhone zou kunnen verbinden, maar dat gaat echt prima. Ze vinden elkaar snel.

Mijn conclusie

De Shokz OpenMove zijn de goedkoopste versie van de Shokz sporthoofdtelefoons, maar ik vind ze prima.

Shokz OpenMove versus Shokz OpenRun Pro

Hieronder een fijne vergelijking met de Shokz OpenMove versus de Shokz OpenRun Pro van Alex Kidman. Alex Kidman heeft de luxe versie van de Shokz koptelefoon gehad, en hij vindt de Shokz OpenMove echt minder fijn. In onderstaand filmpje zegt hij onder andere:

  • Hij voelt plastic en van minder goede kwaliteit.
  • Het geluid is niet zo goed.
  • Hij blijft minder goed zitten.
  • De Shokz OpenMove voelen minder comfortabel.

Maar goed, als je zoals ik niks gewend bent behalve nep Apple oortjes waarvan eentje het niet doet, dan is de Shokz OpenMove koptelefoon prima.

Ik weet immers niet beter  ; )

Shokz OpenMove kopen?

De Shokz OpenMove zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleurtjes, wat ik erg leuk vind. Ik koos voor de roze. Je kunt ze onder andere kopen bij bol.com voor zo'n 79 euro. Ter vergelijking: voor de Shokz OpenRun Pro betaal je ruim 160 euro. Maar goed, dan heb je dus ook wel beduidend betere kwaliteit, begrijp ik van Alex Kidman.

shokz openrun pro

Welk type koptelefoon of oortjes draag jij bij het hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.