Running like a girl, Alexandra Heminsley

running like a girlHet boek Running like a girl van Alexandra Heminsley werd in Nederland enthousiast gepromoot als het ultieme boek voor vrouwen die hardlopen.

En het is ook zeker een leuk boek. Maar zelf vond ik de hype een beetje overdreven.

Wat mij betreft had het boek beter 'Ik ben een dramakoningin' kunnen heten.

Waar gaat Running like a girl over?

Running like a girl is het persoonlijke verhaal van Alexandra Heminsley. Ze vertelt hoe ze begint met hardlopen en hoe ze het ervaart. Zoals bij alle beginners gaat het hardlopen niet zonder slag of stoot. Persoonlijk vind ik dat Alexandra er wel een beetje een drama van maakt. Dit schrijft ze bijvoorbeeld na haar eerste hardlooprondje:

'When I returned home that Saturday I was nearly broken in both body and spirit. While my lungs and legs were wrecked with pain, my mind was working even harder at inflicting thousand tiny blows.'

Tsjongejonge, je zou denken dat ze gevochten had of zo. Toen ik net begon met hardlopen snakte ik zeker naar adem. En het voelde niet bepaald prettig, maar ik verging echt niet van de pijn. En mijn geest was ook niet bijna gebroken. Gelukkig!

Running like a girl koopt hardloopkleding en schoenen

Ik houd van plaatsvervangend winkelen, dus Alexandra's beschrijving van het kopen van hardloopkleding en schoenen vond ik gezellig om te lezen. Maar zelfs dat wordt een drama bij Alexandra. Als de verkoper niet zo vriendelijk is loopt het zweet haar in straaltjes over de rug en hoort Alexandra een zoemend geluid in haar oren van de stress!

'The burning shame rendered my cheeks a post-five-miles shade of crimson. Over time the wretchedness turned to rage.'

Marathons lopen

Alexandra loopt diverse marathons. Je kunt je vast wel voorstellen dat als hardloopkleding kopen al een drama is, Alexandra's beschrijvingen van het lopen van een marathon heel 'levendig' zijn. Maar dat vind ik dan ook wel weer terecht. Want een marathon lopen is ook niet niks.

Wat mij opviel aan Alexandra

Behalve dat ik haar een enorme dramakoningin vind, valt het in Running girl op dat Alexandra regelmatig stopt met hardlopen. Elke keer dat ze een marathon heeft gelopen stopt ze een tijd met hardlopen. Soms wel een jaar!

Dat verbaast me. Want ze vindt het hardlopen geweldig, en de marathons fantastische belevenissen. En toch stopt ze met hardlopen. Dat snap ik niet zo goed. Zelf loop ik inmiddels 14 jaar en ik heb alleen gestopt toen ik zwanger was.

Maar aan het eind van het boek is er natuurlijk een happy end. Alexandra loopt weer, en met plezier.

Hoewel ik niet kan uitsluiten dat ze inmiddels ook alweer is gestopt.

Conclusie over Running like a girl

Running like a girl is een leuk, toegankelijk boek. Maar persoonlijk vind ik het allemaal wel erg overdreven. De reden dat het boek zo enthousiast werd ontvangen is denk ik dat Alexandra zo uitgebreid schrijft dat hardlopen moeilijk is. Het is zo'n boek uit de categorie:

'Ik ga een groot geheim onthullen, dat niemand anders durfde te vertellen. Maar ikke wel. En het geheim is: Hardlopen is moeilijk!'

Dit genre is ook erg populair als het gaat over het moederschap.

Persoonlijk vind ik Annemerels boek Live, love run leuker.

Alexandra Hemingsley introduceert haar boek

In onderstaand filmpje introduceert Alexandra Heminsley haar boek.

Praktische informatie over Running like a girl

Running like a girl is voor 12,50 te koop bij bol.com. Dat valt me dan weer mee. Geen dramatische prijs : )

Meer boeken over hardlopen.

Wat is jouw favoriete hardloopboek?

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik ben net begonnen met hardlopen en in eerste instantie leek dit mij een leuk boek, vooral vanwege de titel. Maar na jouw review en het filmpje sla ik hem maar over.

    1. Als je net bent begonnen met hardlopen en een leuk en motiverend boek over hardlopen wilt lezen dan raad ik Love, live and run aan.

      Succes met hardlopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.