Run for Life

run for life

In 2016 kwam er weer een boek uit over hardlopen: Run for life van Sam Murphy. Het boek is gericht op vrouwelijke lopers.

De oorspronkelijke Engelse versie van Run for life stamt uit 2012.

Run for life: wat kun je er van verwachten?

Run for life biedt wel zo ongeveer alles wat je van een hardloopboek verwacht. Enkele bekende onderwerpen die worden behandeld zijn:

Niks mis mee. De informatie wordt bovendien aangevuld met foto's van hardlopers en hun persoonlijke verhalen.

Toch ben ik niet zo enthousiast over Run for life

Toch ben ik niet heel enthousiast over Run for life. En dat komt omdat het niets nieuws biedt. En in een markt vol hardloopboeken is dit gewoon het zoveelste boek over hardlopen. En als je me zou vragen:

'Waarom moet ik juist dit boek over hardlopen, Run for life kiezen?'

dan zou ik daar geen goed antwoord op hebben. Sterker nog, ik vind dat er veel leukere boeken over hardlopen zijn. Zoals Hardlopen voor beginners van Amby Burfoot en Live, love, run van Annemerel.

Die boeken over hardlopen hebben meer persoonlijkheid vind ik.

Het deel voor en over vrouwen vind ik te summier

Verder vind ik dat Run for Life helemaal niet zoveel extra's voor vrouwen biedt. Pas achterin staan een paar kleine hoofdstukken met informatie die specifiek voor vrouwen zijn, zoals menstruatie en zwangerschap. Daar had ik dan graag juist weer veel meer informatie over gehad in een boek dat zich De complete gids voor elke loopster noemt.

Misschien heb ik teveel boeken over hardlopen gelezen

Misschien komt het doordat ik teveel boeken over hardlopen heb gelezen, en dat ik daardoor veel nieuwe boeken over hardlopen meer van hetzelfde vind. Want er zijn natuurlijk standaard onderwerpen die ieder goed hardloopboek behandeld. Maar toch zie ik wel degelijk verschillen tussen hardloopboeken.

Run for life is een theoretisch, informatief prima boek over hardlopen. Je zult je er geen buil aan vallen, en het zal ook geen miskoop zijn.

Maar wat mij betreft zijn er dus leukere boeken over hardlopen verkrijgbaar.

Praktische informatie over Run for life

Run for life is voor 24,95 te koop bij bol.com, maar ik zou voor een ander boek kiezen.

Similar Posts

3 Comments

 1. Dank je voor je boekrecensie. Ik ben het ook aan het lezen maar heb nog niet veel boeken over hardlopen gelezen. Voor mij staan er dus wel wat nieuwe dingen in. (Ik ben nog maar op de helft overigens).
  Wat ik wel vind, is dat het slecht vertaald is vanuit het Engels. Er staan veel rare zinnen in en dat leest soms niet prettig.
  Ik ga eens kijken naar de andere boeken die je noemt. Dank je voor de tips.

  1. Ik ben wel benieuwd Wendy: wat zijn de nieuwe dingen die je in het boek tegenkomt?

   Slecht vertaald Engels is inderdaad vervelend.

   Boeken van John Bingham zijn ook geweldig om te lezen over hardlopen!

   1. Met name de oefeningen die aangeraden worden om te doen om je spieren/spiergroepen sterker te maken vond ik verhelderend. Ik ben mij hier nooit zo bewust van geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.