Run for Kika

Marisca verloor haar zoon Julian aan een zeldzame vorm van leukemie. Het lukte haar om haar leven weer een positieve wending te geven.

Maar Julian wordt natuurlijk nooit vergeten.

En dus zet Marisca zich in voor KiKa om zo andere kinderen met kanker te helpen. Voor Ren mama, ren schreef ze onderstaande post.

hardloperDoor Marisca

Op 30 december 2007 werd er bij onze zoon Julian een zeldzame vorm van leukemie ontdekt. Na een jaar van ziek zijn, vechten, beenmergpuncties, bloedtransfusies, beenmergtransplantatie, onzekerheid, hoop, vechtlust, optimisme, teleurstellingen en uiteindelijk heel veel verdriet is onze kanjer op 11 december 2008 op 4-jarige leeftijd overleden.

Verder na groot verdriet

Gelukkig heeft ons leven, ondanks het grote verdriet en gemis, ook weer een positieve wending gekregen en genieten we ook weer van de mooie dingen in het leven, zoals onze dochters, mijn werk, koken en hardlopen. Ik loop nu ruim een jaar hard en geniet hier enorm van. Wat was ik blij toen ik vorig jaar begon en iedere les van Evy weer een stukje verder of sneller had gelopen en uiteindelijk in mei 5 km achter elkaar kon lopen.

KiKa trok mijn aandacht

Nadat ik in oktober vorige jaar de 10 kilometer had gelopen, kwam het in me op om eens met hardloopevenementen mee te gaan lopen. Sinds wij zelf in ons gezin te maken hebben gehad met deze vreselijke ziekte trekken alle acties die met KiKa te maken hebben mijn aandacht.

In januari zag ik ineens voorbij komen op internet dat er een KiKaRun is op 25 juni in Rotterdam. Er was een hardloopteam opgericht met mensen uit de omgeving. Een aantal teamleden hadden vorig jaar zelfstandig de KiKaRun gelopen en kwamen op het idee om de Ambassadeur van KiKa Goeree Overflakkee te benaderen om voor 2017 een team op te richten en zo nog meer geld in te zamelen. En zo is Team K-G-O ontstaan.

Mijn idee voor KiKa

Ik heb toen gevraagd of ik me erbij mocht aansluiten en werd met open armen ontvangen. Het team heeft al verschillende acties georganiseerd en de teller staat nu op €10.725 Ik zag op internet vaak leuke hardloopshirts voorbij komen met allerlei leuke teksten en bedacht toen ineens dat het wel leuk zou zijn om zelf een hardloopshirt te ontwerpen en te gaan verkopen voor KiKa. Ik realiseerde me dat ik niet zomaar een plaatje van internet kon afplukken i.v.m. copyrights. Ik moest dus zelf iets ontwerpen. Aangezien ik niet zo goed kan tekenen, maar des te beter kan schrijven, dacht ik dan moet het een soort woordenwolk worden.

Shirts en tops

Na een paar avonden "knutselen" op de computer had ik een ontwerp gemaakt. Ik heb het in de groep gegooid en kreeg enthousiaste reacties. Nu zijn we zover dat de shirts in de webshop staan van KiKa Goeree Overflakkee.

Er zijn dameshirts, herenshirts en tank tops in diverse kleuren en maten te bestellen vanaf €17.50 per stuk via de webshop van KiKa Goeree Overflakkee.

Wij vinden het als team enorm belangrijk om onze volledige en vrijwillige inzet te geven voor dit goede doel en we hopen dat onze inzet wordt gesteund door anderen die er ook zo overdenken. Als we allemaal een klein steentje bij dragen, kan dit grote positieve gevolgen hebben voor de zieke kinderen.

Wij steunen KiKa, U ook?

kika

Loop jij wel eens voor een goed doel? En zo ja, welke?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.