Review: hardlooprokje van Gore Running Wear

Ik ben een groot fan van looprokjes ook wel hardlooprokjes genoemd. Ze verhullen alles wat een strakke tight zo vals blootlegt. Daarom dit keer een review van een looprokje van het merk Gore Running Wear.

Het rokje bestaat uit een zgn. 'compression short', oftewel korte tights, en een rokje. Het rokje valt losjes en is niet al te kort. Daardoor durfde ik er zelfs de kinderen mee naar school te brengen, om daarna meteen te gaan hardlopen.

Ik vind het een geweldig rokje. De 'compression shorts' kropen weliswaar ietsje op tijdens het lopen, maar voorkwamen uitstekend dat mijn dijen een vuurtje stookten. Wel vond ik ze vrij strak zitten, maar daarmee deden ze hun naam, compression shorts, wel eer aan.

Wie wil hier nou geen rokje over dragen?!

Daarnaast ben ik juichend over de twee zakken die op de compression shorts zitten, en waarin ik links moeiteloos mijn mobieltje kon doen, en rechts mijn iPod.

En daarmee eindigen de verdiensten van dit rokje nog niet! Er zit zelfs een kleine opening om het snoer van je koptelefoon doorheen te trekken, zodat je daar geen last van hebt.

Het enige minpuntje van dit rokje vind ik de tailleband die nogal onduidelijk gedefinieerd is.

Ik vind dit rokje de MacGyver onder de hardlooprokjes.

Herinner je je MacGyver nog uit de gelijknamige actieserie, in de jaren tachtig? Die man maakte van een steentje en een takje hele vliegtuigen, en gaf daarmee een nieuwe betekenis aan de term multifunctioneel. Ik noem dit rokje dan ook mijn MacGyver-rokje.

Kortom een geweldige aankoop, die ik van harte aanraadt.

Praktische info

Meer informatie vind je op de Gore Running Wear website

De adviesprijs is 59,90, en op de Gore Running Wear website kun je met behulp van hun zoekmachine een winkel zoeken in jouw omgeving.

Binnenkort: een review van de rokjes van Runningskirts.com. Dit keer een rokje met ingebouwde slip, dus geen tights.

Vraagje

Is het merk Gore Running Wear jou bekend?
Ik had er voor dit rokje nog nooit van gehoord namelijk.

N.B Over de tailleband

De makers van Goretex informeerden me dat de tailleband expres zó gemaakt is dat je de band om kunt klappen zodat je minder druk op je buik hebt, of juist hoger zodat je buik meer bedekt is.

Similar Posts

6 Comments

 1. Gore was me al wel bekend, ze verkopen het bij onze plaatselijke Sport2000-winkel.

  Leuk rokje! Ik heb er sinds kort eentje met een capri eronder ('Skapri' van Nike). Fijn ding, maar met deze temperaturen al weer vrij warm. Ik overweeg er ook eentje met een kort broekje eronder aan te schaffen. Al lijken opkruipende broekspijpjes me niet echt prettig.

  Heb je met zo'n kort rokje niet meer last van fluitende dan wel toeterende of roepende voorbijgangers?

 2. De pijpjes kruipen maar zo weinig op dat het beslist niet storend is. En ik ben daar normaliter heel flauw in: als het maar een beetje opkruipt vind ik het al irritant!

  Wat betreft gefluit of getoeter: ik heb het idee dat een looprokje vooral waarderende blikken oplevert. En waarom ook niet! Het staat veel charmanter dan zo'n dikmakende, korte tight.

 3. Oke, ik houd hem in gedachten. Jammer dat looprokjes nog niet zo ingeburgerd zijn. Het zou mooi zijn als je in een winkel verschillende merken en soorten zou kunnen passen! Ben benieuwd naar je ervaring met het Runningskirtsrokje.

  1. Heb runningskirtrokje gekocht om te tennissen zit zalig..., spijtig kan er geen bal in de zakjes waar wel een gsm in kan of mp3.

 4. nope, niet bekend, maar weer een voor het verlanglijstje 🙂 die taileband lijkt me inderdaad ook een plus zoals de fabrikant het omschrijft. (bedankt trouwens dat je naar me hebt gelinkt, leuk!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.