Rennen met Gregory Sedoc

Rennen met Gregory Sedoc is interessant voor hardlopers die houden van snelheid! Het boek gaat namelijk over sprinten. Gregory Sedoc heeft 34 jaar aan atletiek gedaan, waarvan 18 jaar op topsportniveau. Hij groeide letterlijk op, op de atletiekbaan. Zijn specialisatie was de 110 meter horde. Dat was overigens geen bewuste keuze: Gregory bleek simpelweg het beste te zijn in horden lopen.

Zijn boek Rennen met Gregory is een combinatie van tips over sprinten en zijn persoonlijke ervaringen. Het is duidelijk een ander boek dan de meeste boeken over hardlopen, die gaan over lopen in het algemeen. Gregory's boek gaat echt over sprinten als sport. Zo heb je bijvoorbeeld zogenoemde spikes nodig, en geen 'gewone' hardloopschoenen als je wilt sprinten.

Sprinten versus hardlopen

Sprintwedstrijden zijn kort. Je loopt afstanden tussen de 60 en de 400 meter. Zo gauw de afstand groter is, gaat het niet meer over sprinten maar over hardlopen. Gregory noemt de volgende afstanden:

  • 60 meter (alleen indoor)
  • 100 meter: het koningsnummer van de sprint, omdat je er de meeste eer mee kunt behalen.
  • 200 meter
  • 400 meter

Hierbij is je afstand meten dus wel heel belangrijk.

Wat kun je verwachten van dit boek?

Het boek is opgedeeld in 4 stukken: Algemeen, trainingen, wedstrijden en Het leven van een beroepsatleet. Er staan veel mooie foto's in, en je ziet veel foto's waarop Gregory allerlei oefeningen voor warming up en core stability voordoet. Leuk zijn de Instavragen die regelmatig in het boek terugkomen. Daarin behandelt Gregory vragen die hem via zijn Instagram account zijn gesteld en geeft hij antwoord.

Mijn conclusie over Rennen met Gregory Sedoc

De meeste boeken over hardlopen hebben titels met het woord hardlopen of lopen. Opvallend dus dat deze van Gregory over Rennen gaat. Ik vermoed dat dit is omdat hij het vooral over de sport van sprinten heeft, en niet zozeer over hardlopen. Ik vond het een heel informatief boek over sprinten, iets waar ik eigenlijk niets van wist en me ook niet mee bezighoud. Ik loop 6 keer per week, maar doe dat vooral voor mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. Snelheid speelt bij mij geen rol, en ik ben een vrij trage hardloper.

Rennen met Gregory Sedoc leent zich denk ik ook heel goed voor een spreekbeurt op de basisschool. Het leest makkelijk weg, en is op een heel persoonlijke toon geschreven. Ik kwam het overigens ook tegen op de jeugdafdeling van de bibliotheek.

Rennen met Gregory Sedoc is niets voor mensen die overwegen om te gaan lopen en op zoek zijn naar een informatief boek over hardlopen. Maar ben je geïnteresseerd in de sprint, dan is dit echt een boek voor jou.

Praktische informatie over Rennen met Gregory Sedoc

Rennen met Gregory Sedoc is voor 16,99 te koop bij bol.com. Ook leuk om cadeau te doen aan je kind als die dol is op atletiek.

Leestip: Hardlopen zonder poespas

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.