Ren jij op de stoep?

hardlopen

Nu ik op het platteland woon, loop ik op asfalt, en vrij veel op zandwegen. Dat is gunstig voor mijn knieën weet ik uit mijn hardloopboeken.

Trottoir is knie onvriendelijk

Toen ik in de stad woonde, vermeed ik stoepen zo veel mogelijk: ze zijn immers van beton, en het minst vriendelijk voor de gewrichten. Maar aan de andere kant zijn stoepen natuurlijk wel gemáákt voor voetgangers, en dus veiliger.

In de praktijk rende ik waar het kon dus op asfalt, en als dat te gevaarlijk was, week ik uit naar de stoep.

Wat dat betreft boffen we als hardlopers in Nederland met de vele geasfalteerde fietspaden. Hoewel die soms ook levensgevaarlijk zijn vanwege de scholieren die alleen maar oog hebben voor hun mobieltjes!

In het algemeen ben ik me wel bewust van de ondergrond waarop ik loop: ik wil namelijk geen blessure. Dus als ik over klinkers ren, dan ben ik toch net wat voorzichtiger dan op een zandweggetje.

Leestip

Veilig hardlopen in de stad met luchtvervuiling

Waar loop jij op? En ben je je bewust van de meest optimale ondergrond

Similar Posts

3 Comments

  1. Eigenlijk loop ik hier altijd op de fietspaden onder de bomen. De drukte valt erg mee en je loopt altijd gelijkmatig. Op zandpaden in het bos zak ik vrij snel door mijn enkels. Ook is het fijn in de winter want het fietspad is altijd schoon en goed zichtbaar.

    1. Fietspaden zijn van asfalt en dus ook wel oké voor de gewrichten. Ik ben ook altijd wel blij als ik onze zandweg uit ben: dat loopt toch zwaarder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.