Redenen om zonder sporthorloge en smartphone te lopen

sporthorlogeIk geef het schoorvoetend toe, maar als ik ga hardlopen en ik vergeet mijn Garmin Forerunner 35 om te doen, dan heb ik minder plezier in mijn looprondje...

Sterker nog, lopen zonder sporthorloge voelt bijna alsof het niet 'telt'.

Ik weet dat het stom van me is, maar toch.

Ik vermoed dat ik niet de enige ben. Dankzij allerlei leuke technologische ontwikkelingen kun je als hardloper steeds meer, en beter bijhouden wat je doet. En hoe je het doet. En ik houd van die mogelijkheden. Niet voor niets gaat het spreekwoord: 'Meten is weten!'

Niettemin realiseer ik me dat die technologie ook nadelen kan hebben. Daarom deze post over redenen om juist zónder sporthorloge te lopen!

Redenen om zonder sporthorloge te lopen

  1. Als je zonder sporthorloge of smartphone loopt, moet je het helemaal van jezelf hebben. Omdat je niet kunt kijken hoe hoog je hartslag is, moet je goed luisteren naar je lichaam. Je wordt als het ware op je eigen kompas teruggeworpen. En daar is veel voor te zeggen. Want natuurlijk is het goed om naar je lichaam te luisteren!
  2. Zonder sporthorloge of smartphone loop je 'vrijer' en onbekommerder. Wie fanatiek is en zijn tempo wil verbeteren, kan daardoor sterk gericht raken op het sporthorloge om te kijken of het lukt. En als het dan niet lukt, kun je daar best chagerijnig van worden. En misschien zelfs ontmoedigd. Heb je zo'n sporthorloge niet bij je, dan kun je dus ook niet balen van een te lage gemiddelde snelheid hardlopen.
  3. Het is goedkoper! Een sporthorloge kost geld. En als je zonder sporthorloge loopt, bespaar je dus de kosten voor zo'n horloge.
  4. Je hebt minder ballast bij je. Een lege pols kan prettig voelen. Je draagt niets extra's met je mee.

Lees ook mijn post: Sporthorloge dames!

Mijn conclusie over hardlopen zonder sporthorloge/smartphone

De beste reden om te gaan lopen zonder sporthorloge/smartphone is dat je dan beter naar je lichaam leert luisteren. Er is geen gadget dat je informatie geeft over je hartslag zones, stappen, snelheid etc. Lopen zonder sporthorloge kan bovendien zorgen voor een gevoel van vrijheid.

Toch ga ik voorlopig toch nog wel met mijn sporthorloge om lopen. Maar ik ga wél proberen om er minder op te kijken tijdens het lopen. Babysteps noemen ze dat : )

Loop jij met een sporthorloge? En waarom of waarom juist niet?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.