Prinsess Nonsense loopt

prinsess nonsenseDrie jaar geleden begon Prinsess Nonsense met behulp van Evy met hardlopen, en sloeg zo drie vliegen in één klap: ze wilde haar conditie verbeteren, slanker worden, en dat alles ook nog eens makkelijk combineren met thuis.

Drie keer per week trekt ze nu de loopschoenen aan, en terwijl ze lekker rustig in haar eentje door de natuur loopt, laat ze zowel haar gedachten als haar voeten de vrije loop op het ritme van de muziek op haar Samsung S2. Net als voor Ruth betekent hardlopen voor Prinsess Nonsense 'me-time'. En na die 'me-time' gaat ze naar huis als een beter mens.

Geen ambitie, wel loopwedstrijden

Ambities heeft Prinsess Nonsense niet. Ze loopt alleen maar omdat ze het 'heerlijk' vindt, niet om iets te bereiken, behalve het gevoel lekker in haar vel te zitten. Toch houdt ze met behulp van haar Samsung S2 en de Runkeeper app wel haar vorderingen bij, en doet zo nu en dan mee aan korte loopwedstrijden. Die geven haar een doel om voor te trainen.

Looprokjes?! Huh?

Van looprokjes en het tijdschrift Runner's World heeft Prinsess Nonsense nog nooit gehoord: van beide wist ze niet dat ze bestonden. Ze gaat naar eigen zeggen gekleed in 'speciale broeken en hemdjes'. Loopschoenen kopen vindt ze een noodzakelijk kwaad, en momenteel is ze heel gelukkig met haar paarse Asics gel loopschoenen. Ze heeft één boek over hardlopen, Fit en Gezond van Evy!

Prinsess Nonsense boodschap aan moeders die willen gaan hardlopen

Net als de rest van haar antwoorden is Prinsess Nonsense advies voor moeders met loopambitie kort, maar krachtig: 'Begin rustig, en neem een goed schema. Bijvoorbeeld Evy of Renate Wennemars. Anders overloop je je.'

 

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.