Power Song

power songEen power song is een lied dat sterk motiverend werkt.

Je kunt een power song dan ook goed gebruiken bij het hardlopen. Als je de Nike+ iPod Sensor gebruikt kun je zelfs een power song instellen. Als je dan acuut last krijgt van gebrek aan motivatie, dan hoef je maar op één knopje te drukken, en voila! Je power song begint te spelen! En als het een goede power song is, dan kun je daar niet bij blijven stil staan.

Mijn favoriete power song

Mijn favoriete power song is toch wel 'Is this the way to Amarillo?' Maar daarnaast werkt ook Emmylou Harris' 'I was born to run' me op de loopspieren. Want als ik dat lied hoor, dan vind ik het gewoonweg genant om maar een beetje te 'spazieren'. Luisteren naar 'I was born to run' kun je niet maken, als je niet gaat rennen vind ik. Dus dan zet ik het maar weer op een lopen.

Mijn favoriete stukje is dit: 'I was born to be fast, I was born to run.' Het eerste stukje van die zin is weliswaar niet bepaald op mij van toepassing, maar dat kan me niet schelen. Als ik het hoor voel ik me net een snelle hinde!

Power Song: maak gebruik van de kracht van muziek

Dat een power song zo motiverend werkt heeft alles te maken met de kracht van muziek. Uiteraard is er onderzoek gedaan naar hardlopen op muziek, en hier zijn een paar resultaten.

  • Van muziek ga je sneller lopen
  • Lopen op muziek voelt voor veel mensen makkelijker dan lopen zonder muziek. Een mogelijke reden is dat je linker hersenhelft daardoor minder hard kan zeuren. Of je ze hoort die boodschap minder.
  • Vrolijke muziek geeft een vrolijk gevoel, en dat werkt door bij het hardlopen. Speel dus niet Mozarts requieum!

Uiteraard zijn er ook nadelen aan hardlopen met muziek: je bent je minder bewust van je lichaam en je omgeving omdat je naar de muziek luistert. Het voordeel van hardlopen is dus tegelijkertijd het nadeel. Het is maar net hoe je het ziet!

Power Song: niet voor alle hardlopers

Er is een verband tussen het soort hardloper dat je bent, en of een power song iets voor je doet! Associatieve hardlopers hebben geen baat bij een power song. Dat zijn hardlopers die zich focussen op hun lichaam. Maar de gemiddelde hardloper is een disassociatieve hardloper, en gebruikt muziek om zichzelf te motiveren en af te leiden.

Wat is jouw power song? Bij welk lied kun jij niet stil blijven staan?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.