Playlists voor hardlopers

free running musicIk schreef al eerder over de handige website RockMyRun, waar je gratis playlists met hardloopmuziek kunt downloaden. Je kunt zelfs op genre zoeken.

Hardloopmuziek voor moeders

Elke maand dat je lid bent van RockMyRun verdien je 1 punt, en met die punten koop je playlists die je wilt hebben. Aangezien ik eigenlijk alleen maar van Country and Western muziek houd, heb ik bijna nog geen muziek gekocht, en dus al 7 punten verzameld. Maar toen ik hun mailtje kreeg dat ze een speciale playlist voor moeders hadden, de Manic Mommies Escape Mix, ging ik er natuurlijk onmiddellijk naar toe, en gebruikte 1 punt om die playlist te kopen.

De Manic Mommies Escape Mix: review

Ik heb de playlist twee keer afgespeeld tijdens het hardlopen om deze review te kunnen schrijven. Het eerste nummer deed veel voor mijn tempo: het was net alsof ik thuis was met allemaal schreeuwende kinderen om me heen die 'Mamma!' riepen.  Ik werd er zo opgefokt van, dat ik vanzelf harder van ging lopen.

Daarna kwamen er nog een boel andere liedjes, waarvan ik me niet veel kan herinneren, behalve dat ze overduidelijk geen Country and Western waren. Het enige liedje dat ik leuk vond was 'I will survive' van Gloria Gaynor. Om jullie toch goed te informeren heb ik de beschrijving op RockMyRun er maar even bijgepakt:

'The mix begins with an ode to motherhood before kicking off a fun ride of female artists spanning 4 decades. From Pink and Adele, to No Doubt and Alanis Morrisette, Pat Benatar and Whitney Houston, to Gloria Gaynor and Fleetmood Mac there is a little bit of everything in this mix, but all with one focus – a salute to the Mom’s of the world!'

Samenvattend

Voor mij is de Manic Mommies Escape Mix niets, maar dat ligt aan mijn muzieksmaak. Deze playlist is wel degelijk opzwepend, en met een vlotte beat. Ik kan me voorstellen dat anderen deze playlist wel kunnen waarderen.

En hij is gratis!

Hier is de download link nog een keer: Manic Mommies Escape Mix.

Wat is jouw favoriete hardloopsong?

Van mij is dat: 'Show me the way to Amarillo'!

Similar Posts

6 Comments

 1. Hi Nicole,

  Ik loop zonder muziek maar in het huishouden mag ik graag wat opzwepende muziek horen. Bedankt voor de tip. En echt I will survive is nog steeds my favorite 😉

  groetjes,

  Dorothé

  1. Ik vind eigenlijk dat ik ook zonder muziek zou moeten lopen zodat ik alleen kan zijn met mijn gedachten, maar dat valt niet mee.

   Als ik het huishouden doe, zet ik altijd Country and Western muziek op. Daarin hebben ze het altijd slechter dan ik.

 2. ik loop zelden op up tempo muziek. Dat soort muziek doet niets voor mij.

  Mijn favoriet is de CD "Partes extra partes" van Wim Mertens, moderne klassieke muziek met piano, ik kom daarvan in een flow en kan blijven doorlopen. Muziek en toch ruimte voor je eigen gedachten of om je hoofd net leeg te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.