Oortjes voor hardlopers en sporters bij de Action: review

Oortjes voor hardlopers van de Action

Er wordt veel geklaagd over oortjes voor hardlopers. Ze hebben namelijk nogal eens de neiging om uit het oor te vallen. Dus dan loop je de hele tijd naar zo'n oortje te grabbelen tijdens het lopen. Dat loopt niet prettig. Op dit moment kan ik me aardig redden met een paar namaak Apple oortjes. Die blijven goed in mijn oren zitten. Niettemin ben ik altijd in voor speciale oortjes voor hardlopers. Dus toen ik bij de Action een doosje met Stereo in-ear headphones tegenkwam, met als veelbelovende ondertitel: Sports | Water-resistant nam ik ze mee. Ze waren namelijk nog goedkoop ook. Hieronder mijn review van de oortjes voor hardlopers van de Action.

Oortjes voor hardlopers van de Action

De oortjes zitten mooi verpakt in een zwart met blauw doosje. Op de voorkant staat het silhouet van iemand die hardloopt. Het snoer is wit, en de oortjes zijn wit met blauw. Om de hoesjes zit een soort plastic hoesje. Het viel er al af toen ik de oortjes uit het doosje haalde, maar je kunt ze er makkelijk weer op doen. Ze kosten: 2,99. De beloftes van deze oortjes zijn:

  • Voor alle apparaten geschikt.
  • Geschikt voor sporters
  • Water-resistant
  • Kabeltje raakt niet in de knoop
  • Kabeltje is 3,5 mm
  • 3.5 audio jack
  • 20 Hz - 20 kHz

Oortjes voor hardlopers van de Action in de praktijk

Ik moest even kijken hoe ik de oortjes in mijn oor  moest doen, maar dat wees zich vanzelf. Overigens staat er niet op welk oortje voor welk oor is. Ik vermoed dat het plastic hoesje ervoor zorgt dat de oortjes goed in je oor blijven zitten. Ik gebruikte de oortjes voor hardlopers van de Action op een zeer stormachtige ochtend. Ze konden zich dus goed bewijzen. En inderdaad: de oortjes bleven keurig zitten, dus dat was echt prima. Maar het geluid vond ik best heel slecht helaas. Het klonk hol, en alsof het van ver weg kwam.

Mijn conclusie over de oortjes voor hardlopers van de Action

De oortjes voor hardlopers van de Action van 2,99 bleven uitstekend in mijn oren zitten, zelfs bij een flinke wind. Maar het geluid was helaas best slecht. Dat maakt dat ik de oortjes alsnog niet prettig vind. Erg jammer.Op basis van mijn ervaring zou ik de oortjes van de Action dus niet aanraden. Tenzij je het geluid niet zo belangrijk vind, want ze blijven wel goed zitten. Voor mij werken de nep Apple oortjes beter: dat model oortjes blijft ook goed in mijn oren zitten en het geluid is een stuk beter dan dat van de oortjes van de Action. Als ik geen dopjes in mijn oren wil dan kies ik voor mijn Trekz Air van Aftershokz.

Lees ook mijn ervaringen met hardlopen met Kruidvat oortjes.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.