Yousra/Ninjamoeder loopt hard!

Yousra Jaddour (33) begon meerdere keren met hardlopen.

En Yousra Jaddour stópte meerdere keren met hardlopen.

Tot drie jaar geleden haar derde zoon geboren werd. Plotseling was daar 'de klik'. En sindsdien is Yousra níet meer gestopt!

Yousra is getrouwd en moeder van drie zonen van 9, 5 en 3 jaar. Daarnaast is ze personal trainer en coach. Ze ontwikkelde het lifestyleprogramma ’de 30 dagen Kick Start voor Moeders’. Daarnaast geeft Yousra bootcamp trainingen.

Dit is haar verhaal.

Hoe ik begon met hardlopen

Na mijn bevalling wilde ik geestelijk- en lichamelijk weer in balans komen. (Lees ook Hardlopen na bevalling) Met drie kleine kinderen liep ik op mijn tandvlees. Ik ging fanatiek sporten voor extra energie. Joggen paste goed in dat plaatje. Het is flexibel. En je kunt het doen als het jou uitkomt. Ik ging (en ga) vaak tijdens Sesamstraat. Later nam ik mijn kinderen mee in de fietskar.

Mijn hardloopgewoontes

Echt alleen joggen doe ik zo’n één keer per week. Ik combineer hardlopen met (buggy) bootcamp. Daarbij jog ik ook stukken. Bijvoorbeeld 3 kilometer als warming-up. Als ik met de fietskar (babyjogger) ga loop ik altijd in het park. Dat is leuk voor de kinderen, en wat rustiger. Ik blijf wel op de verharde paden. Als ik overdag alleen jog, ga ik graag de natuur in. Wordt het wat later op de avond, dan blijf ik liever in de stad i.v.m. verlichting.

Ik loop het liefst alleen, in mijn eigen tempo. Ik vind het niet fijn als ik mee moet komen met een groep. Bovendien vind ik het fijn om mijn hoofd leeg te maken tijdens het rennen. En niet te hoeven praten.

Mijn hardloop motivaties

  • Hardlopen is goed voor je lichaam en je geest.
  • Het fijne gevoel daarna.
  • De strijd aangaan met mezelf. Tijdens het lopen ervaar ik ongemakken en heb ik soms de neiging op te geven. Die strijd met mezelf vind ik gaaf. Ik geloof oprecht dat je mentaal sterker wordt van lopen. En dat je dat in je ‘normale’ leven ook kunt gebruiken.
  • Volhouden. Doorzetten.
  • Tijd om na te denken, of juist helemaal niet te denken.
  • Er even helemaal tussen uit zijn.
  • Tot mezelf komen.
  • Moment van bezinning

Hardlopen en moederschap

Bij hardlopen moet je doorzetten. En bij het moederschap ook. Hebben we niet allemaal wel eens de neiging om gewoon de handdoek in de ring te gooien? En de boel thuis te laten ontploffen? Maar doen we dat? Nee. We zetten door.

Daarnaast vind ik het belangrijk om een gezonde en fitte moeder te zijn. Een moeder die kan meedoen aan tikkertje, en sportief is. Met drie zonen is het gewoon heel handig om een goede conditie te hebben. Ik wil ze ook meegeven dat sporten fijn en gezond is. Ik hoop dat ze mijn voorbeeld zullen volgen. Het is goed dat ze zien dat ik de tijd neem om te sporten en voor mezelf te zorgen.

Ik raad mijn kinderen sporten in het algemeen aan. Ze mogen zelf kiezen wélke sport. Mijn oudste zoon doet aan selectie voetbal en sport enorm veel. Hij rent wel eens met mij mee. Maar dat is incidenteel. De kleintjes zijn nog te klein.

Hardloopwedstrijden evenementen

Ik vind het  gaaf om eens per jaar aan een wedstrijd of leuke run mee te doen. Ik geniet er van om in een menigte van gelijkgestemden te rennen. En je voelt je echt wel een beetje een kampioen als je de finish overkomt, aangemoedigd door zoveel mensen. Ik zou dan ook wel vaker willen, maar dat komt er niet van. Afgelopen jaar was het CPC. Ik wil graag ook nog een keer Electric Run of zoiets geks mee doen. Voor een prijs ga ik niet. Dat is niet realistisch met mijn tempo.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop met mijn iPhone en de hardloop app Runkeeper. Ik heb geen hartslagmeter of zoiets. Als ik met de kinderen ren heb ik geen muziek op. Maar anders zeker wel. Heerlijk vind ik dat! Van sommige nummers krijg je een ware energie boost.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag graag broeken. Hardlooprokjes vind ik niet prettig. Mijn loopschoenen laat ik aanmeten bij StarShoes. Het is niet mijn hobby, maar ik vind het heel belangrijk om goede schoenen te hebben. Ik heb een tijd lang last gehad van een lopersknie. Dat was erg vervelend. Met goede schoenen hoop ik die blessure te voorkomen. Ik gebruik nu wat mij is aangemeten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik even moest spieken van welk merk ze zijn: Mizuno. Ze zitten heerlijk.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen?

Beginnen! Gewoon gaan. Alle begin is moeilijk. Maar je moet toch echt eerst beginnen. Als je begonnen bent: zet door! Niet opgeven. Het zal niet in één dag gaan. Maar het is een kwestie van volhouden. Loop dus niet te hard van stapel, maar ga met een beginners hardloopschema aan de slag. Dan raak je niet ontmoedigd. Denk ook niet dat je geen tijd om hebt om te lopen. Tijdens Sesamstraat kun je makkelijk een 4 of 5 kilometer lopen.

Máák de tijd om te gaan hardlopen.

Heb je geen oppas? Betrek dan je kinderen bij het rennen en neem ze mee in de fietskar of buggy.

Lees hier meer over hardlopen met een hardloopbuggy!

Wil je meer lezen van Ninjamoeder?

Bezoek dan haar blog!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.