Nieuwe hardloopschoenen: Asics GT-200 8

nieuwe hardloopschoenen

Gedwongen door de slijtage aan de zool van mijn hardloopschoenen kocht ik nieuwe hardloopschoenen. In eerste instantie probeerde ik mijn huidige model Asics in de opruiming te vinden. Maar mijn maat was uitverkocht.

Omdat het model van hardloopschoenen elk jaar wordt vernieuwd, kun je modellen die 1 jaar oud zijn, vaak voor een vriendelijke prijs kopen.

Met het model is niets mis. Het is alleen een jaar oud, en niet meer het nieuwste model. Dit is dus een goede manier om op hardloopschoenen te besparen.

Maar goed, dat lukte dit keer helaas niet.

Nieuwe hardloopschoenen Asics GT-2000 8 Black/Rose gold

Als ik de hardloopwinkel binnenloop dan word ik altijd onweerstaanbaar naar de wand met afgeprijsde schoenen getrokken. Daar staan vaak hele leuke tussen en ik vraag ook altijd of 'mijn model' er misschien bij staat. Maar dat is helaas nooit het geval.

Ook dit keer niet.

Wel kon ik dit keer een model hardloopschoenen van Adidas proberen!

Leuk, een keer een ander merk!

Adidas hardloopschoenen: duidelijk zichtbaar inzakken

Maar de videobeelden die de verkoopster maakte van mij met de Adidas schoenen aan, lieten duidelijk zien hoe mijn voet aan één kant doorzakte bij elke voetlanding. Met het nieuwe model Asics was dat echt veel minder.

Dus wat doe je dan?

Dan koop je toch maar weer hetzelfde merk hardloopschoenen, want als ik iets niet wil is het wel een hardloopblessure oplopen en daardoor niet meer kunnen lopen.

Dan maar saaie schoenen.

Het probleem was alleen dat ze 'extra smal' niet meer op voorraad hadden. Om die reden hebben ze me Asics GT-2000 8 in een halve maat kleiner verkocht. Die zijn automatisch smaller vanwege de kleinere maat, en op het filmpje zag het er goed uit. Ook kon ik kiezen uit maar liefst 1 kleur: zwart...

Ik betaalde 126 euro voor deze hardloopschoenen.

Hieronder zie je links mijn nieuwe hardloopschoenen, en rechts mijn oude:

Waarom koop ik dan niet ergens anders?

De keuze is niet bepaald reuze bij de hardloopwinkel bij mij in de buurt. Er is dan ook wel eens geopperd: 'Ga dan naar een andere winkel!' Maar dat is meteen een rit van ruim drie kwartier, en bovendien wil ik eigenlijk ook wel de lokale hardloopwinkel steunen. Zelfs al hebben ze weinig keus.

En bij hen mijn voeten laten opmeten en een goed model kiezen, en die schoenen vervolgens direct daarna online kopen voor een lagere prijs, vind ik niet netjes.

Ik heb een plan!

Maar ik heb een plan! Zo gauw ik zeker weet dat deze nieuwe Asics goed bevallen ga ik ze alvast online bestellen in wél een leuke kleur voor volgend jaar. Bijvoorbeeld deze Asics GT-2000 8, die ook nog eens maar 99 euro kosten bij hardloopschop.nl:

Als dan deze hardloopschoenen over ongeveer 10 maanden versleten zijn, heb ik alvast nieuwe hardloopschoenen.

In een leukere kleur, en voor een betere prijs.

En het jaar daarna, koop ik ze dan weer gewoon in de winkel. Zo wissel ik kopen in de winkel af met online hardloopschoenen kopen.

Zo steun ik het ene jaar de lokale hardloopwinkel, en het volgende jaar mijn portemonnee.

Samenvattend

Gemiddeld doe ik ongeveer 10 maanden met mijn hardloopschoenen. Ik loop zes dagen per week.

Zoals ik al vaker heb geschreven, is het mij werkelijk een raadsel waarom sommige mensen hardloopschoenen kopen leuk vinden. Voor mij is er in ieder geval niets aan. Mogelijk heeft dit te maken met de hardloopwinkel die ik bezoek, en zou ik elders meer keuze hebben. Nu ben ik meestal veroordeeld tot 1 model in 1 kleur.

Maar vanaf nu ga ik met 1 model twee jaar doen: het eerste jaar koop ik ze in de lokale hardloopwinkel, en als ze goed zitten bestel ik ze alvast online voor het jaar daarop.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.