Motivatie trucjes: waar zit jouw knopje?

motivatie hardlopen

Door de week wil ik toch eigenlijk mijn vaste rondje wel helemaal lopen. Dat is ongeveer 6 kilometer. Dat ik de afstand helemaal afleg, speelt een grotere rol dan de tijd dat ik loop. Ik móet gewoon dat rondje even doen. Anders voelt het niet goed. Ik weet gewoon dat als ik dat rondje nou maar even doe, ik daar de rest van de dag profijt van heb.

10 kilometer fietsen? Getver!

Maar als het om fietsen gaat werkt de afstand juist afschrikwekkend bij mij. Ik loop namelijk altijd op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Op donderdag fiets ik 10 kilometer naar de stad en daarna 8 weer terug. De heenweg is iets langer, omdat ik dan een stuk met mijn jongste zoon op fiets. Bij het idee dat ik hélemáál naar de stad moet fietsen krijg ik altijd last van motivatieproblemen. 'Wat een takkeneind, ik heb geen zin,' denk ik dan.

30 minuten fietsen? Ja, dat kan ik wel!

Gelukkig heb ik een truc gevonden die me over de streep helpt. Dan zeg ik namelijk tegen mezelf: 'Je moet even een half uurtje fietsen. Dat kun je toch wel? Even een half uurtje op de fiets is een eitje. En aan het eind van dat half uurtje wachten er twee kopjes koffie op je bij Bakker Bart.' Dit werkt echt geweldig bij mij. Want even een half uurtje op de fiets vind ik goed te doen. Veel beter dan 10 kilometer moeten fietsen. En dat ik aan het eind van dat half uurtje dan ook nog ineens bij Bakker Bart ben, is natuurlijk helemaal geweldig! Voor 1,95 krijg ik daar twee kopjes koffie, en kijk ik hoe zij hard aan het werk zijn, terwijl ik toekijk. Bovendien denk ik dan altijd graag: 'Moet je mij hier fijn zien zitten. En ik heb nog gratis gesport ook! Veel goedkoper dan de sportschool.'

Hardloper ken je zelf

Als hardloper is het goed om jezelf een beetje te kennen. En te weten waar je gevoelig voor bent en te weten op welk knopje je moet drukken om jezelf in beweging te krijgen.

Is het knopt bij jouw geld? Lees dan mijn post over asr Vitality!

Hoe werkt het bij jou qua motivatie?

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik denk als ik ga hardlopen en ik heb eigenlijk geen zin, denk aan die heerlijke muziek waar mee je loopt, het gevoel als je gelopen hebt, en er is niemand van wie je het moet, alleen voor jezelf. Ik heb een fiets met trapondersteuning, vorig jaar gekocht omdat ik zo zat te klungelen met mijn rug, en dat is ook wel lekker hoor. Je bent een stuk sneller op de plaats van bestemming. Helaas ben ik afgelopen 2 weken iets te voortvarend geweest, en heb ik nu weer wat last van mijn rug, zodat ik voorlopig even rustig aan moet doen, eerst even herstellen, en dan kan ik weer rustig aan beginnen.

  2. Goede tips. Wat bij mij helpt is gewoon een leuk muziekje of audioboek op zetten en dan lekker ontspannen. Een stukje rennen door de natuur zodat je lekker kan nadenken en luisteren naar de muziek of je verhaal, dan krijg je alleen maar zin om te gaan hardlopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.