Mindful hardlopen met een activity tracker?

spire tracker

Als je iets te vaak hoort, of als het te vaak bejubeld wordt, dan kan het irritant worden.

Dat heb ik dus met mindfulness.

Alleen van het woord mindfulness voel ik de irritatie al opborrelen.

Mindfulness kan je een betere hardloper maken

Maar dat wil niet zeggen dat de gedachte achter mindfulness niet deugt natuurlijk. Want dingen met aandacht doen, is prima. En ik geloof ook zeker wel dat mindfulness kan helpen bij het hardlopen. Al is het maar omdat je minder snel blessures krijgt, omdat je je voortdurend zo enorm bewust bent van je lichaam!

Met mindfulness geen verwaarloosde hamstring of lopersknie!

Daarnaast is de kans groter dat je efficiënter en beter loopt als je mindful bent. Aangezien je bij mindfulness steeds je lichaam bewust moet gewaarworden, is de kans groter dat je schouders ontspannen blijven. Of dat je je bekken in de goede positie houdt.

Ondanks deze voordelen vind ik mindfulness tijdens het hardlopen best lastig. Want hoe meer ik me bewust ben van wat ik doe, hoe meer ik er mee wil stoppen. Terwijl hardloopmuziek als country and western liedjes me er juist doorheen trekt.

Activity tracker voor mindfulness: Spire

Maar nu blijkt er een heuse activity tracker speciaal voor mindfulness te zijn! Dus niet zozeer een tracker die je stappen telt, maar een tracker die bijhoudt hoe mindful je bent. En hij heet Spire.

Op de website van Spire staat veelbelovend:

'Calm is calling

Spire helps you discover when you’re stressed, where it happens, and what you were doing.'

Wat trackt Spire?

Spire meet net als gewone activity trackers het aantal stappen dat je zet, en het aantal verbrande calorieën. Maar daarnaast meet deze tracker ook je ademhaling. En op basis daarvan trekt de activity tracker conclusies over je gemoedstoestand. Bijvoorbeeld of je gespannen bent, of gefocust.

Het leuke is dat als je een gespannen bent de app je een berichtje stuurt.

Filmpje met uitleg over de Spire tracker

Wat zeggen gebruikers over Spire?

Van wat ik er over lees is de Spire tracker niet heel adequaat. Hij meet niet altijd goed. En dan is 129 USD een te hoog bedrag.

Jammer want het idee achter deze tracker vind ik leuk, en ik vind het ook een leuk ontwerp.

Wat vind jij van deze activity tracker?

Lees ook mijn ervaringen met de Fitbit Charge HR! en mijn post Mindful hardlopen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.