Mijn top 10 hardloop irritaties: wat zijn de jouwe?

hardlopenHardlopers zijn in de regel vriendelijke types.

Maar dat wil niet zeggen dat ze niet hun irritaties hebben!

Hoewel het leven te kort is om je te ergeren, voelde ik mij toch geroepen om een top 10 van mijn persoonlijke irraties te maken

Mijn hardloper top 10 irraties

 1. Wandelaars die aan de verkeerde kant van de weg lopen. Zelf loop ik altijd netjes aan de kant van het tegemoetkomende verkeer. Maar ik kom regelmatig wandelaars tegen die dat niet doen, en dan moet ik uitwijken.
 2. Mensen die hun hond niet aan de lijn houden. Ze zijn irritant in de stad, vooral omdat ze meestal ook nog hun hond naar mij toe laten rennen. En sinds ik een keer in mijn bil ben gebeten door een grote, zwarte bouvier maken loslopende honden me bang.
 3. Zwaar geparfumeerde babyboomers op de fiets. Vooral op zondagen halen ze me vaak in: babyboomers met His en Her fietsen met in hun kielzog een enorme walm van parfum.
 4. Loslopende honden bij huizen. Dit is een specifiek probleem voor het platteland denk ik. In de stad zitten honden meestal binnen of achter een hek. Maar op het platteland lopen honden vaak los over het erf. En het rottige is, is dat hun baasje er vaak niet bij is. Dus als zo'n hond mij dan ziet langs hobbelen, dan gaat hij het erf verdedigen...
 5. Halverwege een rondje er achter komen dat ik vergeten ben de batterij aan de borstband van mijn Polar M400 te doen, en dus mijn hartslag niet kan zien.
 6. Halverwege een rondje er achter komen dat ik mijn Fitbit Charge HR ben vergeten om te doen. Zonde van al die stappen!
 7. Na een paar kilometer hardlopen ontdekken dat de batterij van mijn iPod leeg is, en de muziek ineens stopt.
 8. Haren die in mijn gezicht waaien! En dan natuurlijk geen elastiekje bij me hebben om het uit mijn gezicht te houden.
 9. Heel erg naar de wc moeten onderweg...
 10. Wielrenners! Vooral in grote zwermen. Ik schrik me altijd helemaal wild van die lui. En ze gaan ook zo hard!

Wat zijn jouw hardloop irritaties?

Similar Posts

9 Comments

 1. Met stip op 1: wielrenners. Echt wel. Ik begrijp die mensen niet. Die denken dat ze de volgende Lance Armstrong zijn ofzo. Je wilt niet weten hoe vaak ik al bijna van de weg afgefietst ben. Ze zijn gelukkig niet allemaal zo, maar er zitten toch een paar serieuze aso's tussen!

 2. Met stip op 1: de loslopende honden. Zowel in het bos als in het buitengebied. Terwijl er overal een aanlijnplicht is hier in de buurt.

 3. Met stip op 1 honden en hun baasjes... ik wil geen loslopende hond in mijn kruis of enkel, ik ben er zo bang voor dat ik meestal wegen kies waar bijna geen honden lopen.

 4. Langs rokende mensen lopen... Gadverdamme. Wat bezielt iemand om in een park/langs het water/in de natuur te gaan roken? Ben je zelf lekker met je gezonde rondje bezig, hap je die lucht binnen. Gelukkig denk ik dan: Steek er nog een op sukkel, ik leef (waarschijnlijk!) langer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.