Lopers Zendingsdrang

Als iemand zich een beetje 'down' voelt, of baalt, dan moet ik op mijn tong bijten om niet te zeggen: 'Waarom ga je niet hardlopen?! Gegarandeerd dat je je daarna beter voelt. Ik weet het zeker!'

Maar ik zeg het niet, want ik weet dat er weinig irritanter is dan een 'bekeerling' met zendingsdrang. Nee, zulke dingen moet je subtiel aanpakken!

Dus ik vertel hoe ík me altijd beter voel na een rondje hardlopen. En hoe ik vroeger een spuughekel had aan gym, maar hardlopen tot mijn eigen verrassing, echt heel erg fijn vindt. En dat ik het van harte kan aanraden.

En dan wacht ik rustig af. Het zaadje is geplant! Want ik gun iedereen de geneugten en het plezier dat hardlopen kan brengen.

Herken jij deze hardlopers zendingsdrang?

Similar Posts

3 Comments

  1. Ja, ik ken dat wel, maar niet van het hardlopen. Ik heb ECHTE zendingsdrang. Ik ben zo gelukkig met mijn geloof dat ik iedereen net zo gelukkig wil laten zijn als ik zelf ben. Maar net als met hardlopen, is het blijkbaar niet iets voor iedereen. Ik doe dus hetzelfde als jij: ik vertel iedereen hoe gelukkig ik ben met mijn geloof en verder wacht ik af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.