Lopen de complete raadgever

lopen de complete raadgever
Grondig maar saai en formeel geschreven.

Ik houd van boeken over hardlopen. En ik heb er wel een stuk of twintig. Het gevolg is dat de meeste nieuwe hardloopboeken niet veels nieuws meer opleveren.

Dat geldt ook voor het boek Lopen, de complete raadgever.

Maar dat wil niet zeggen dat het geen goed boek over hardlopen is.

Lopen de complete raadgever

Lopen de complete raadgever is een lijvig boek over hardlopen, waarin op grondige wijze alle onderwerpen over hardlopen voorbij komen. Denk aan beginnen met hardlopen, blessures, hardloopkleding, trainingschema's, marathons lopen, crosstraining en zelfs een heel hoofdstuk over 'fysiologische grondbeginselen' wat mij nogal boven de pet ging.

Formele toon en de lezer wordt met 'u' aangesproken

Het boek is duidelijk níét door een Amerikaan geschreven. Amerikaanse boeken over hardlopen lezen doorgaans makkelijker en zijn luchtiger en enthousiaster van toon. Lopen de complete raadgever is een vertaling van Das grosse Laufbuch en is geschreven door Herbert Steffny. Het is beslist 'gründlich' geschreven. Maar de toon is vrij formeel, en Steffny spreekt de lezer bijvoorbeeld met u aan.

Conclusie over Lopen de complete raadgever

Lopen de complete raadgever doet de titel eer aan: het is een heel compleet boek met informatie over hardlopen. Als beginnende hardloper trek je goed voorbereid je hardloopschoenen aan als je dit boek hebt gelezen. Als ervaren hardloper kan het interessant zijn bekende informatie nog eens de revue te laten passeren.

Maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan Amby Burfoot's boek Hardlopen voor beginners. Dat leest veel leuker en prettiger weg, en heeft bovendien veel meer aandacht voor de psychologische voordelen van hardlopen. Want hoe compleet Lopen de complete raadgever ook is: het onderwerp mentale en emotionele voordelen van hardlopen komt niet aan bod.

Praktische informatie over Lopen de complete raadgever

Lopen de complete raadgever is voor de pittige prijs van maar liefst 29,95 te koop bij bol.com. Maar ik zou dus eerder kiezen van Hardlopen voor beginners. Dat is weliswaar alleen nog tweedehands te koop op bol.com maar kost dan ook maar 9.-. En dan heb je een informatief én leuk boek over hardlopen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.