Looprokjes op middelbare leeftijd

hardlooprokjeIk was helemaal blij dat ik mijn looprokje eindelijk weer aan kon na de eindeloze winter, en vroeg mijn zoon Ot (12) om deze heuglijke gebeurtenis op de gevoelige plaat vast te leggen.

'Ik zou er wel een legging onder doen mama,' adviseerde hij.
'Hoezo?' en ik hoopte nog dat hij het koud vond ondanks de 18 graden.
'Het rokje is een beetje te kort voor jou,' mompelde hij, en zag ik daar medelijden in zijn blik?
Ouch.

Vanaf een bepaalde leeftijd vind ik korte rokjes inderdaad niet meer zo geschikt, maar hoe zit dat eigenlijk met sportkleding? Het is echt niet fijn hardlopen met een lange tight in de zomer. Is er een leeftijd waarop looprokjes niet meer 'kunnen'? Bovendien: zo kort is mijn looprokje nou ook weer niet, ook al is hij vergeleken met mijn normale rokken natuurlijk wel erg mini.

De eigenaressen van hiphardlopen.nl dragen hun eigen hardloopkleding, en die is erg fleurig en meisjesachtig. Maar ook ik vind sommige outfits van de dames wat te jeugdig voor hun leeftijd.

Wat vinden jullie: is er een uiterste houdbaarheidsdatum voor looprokjes?

Similar Posts

4 Comments

  1. Zondag liep ik een wedstrijd en het was warm. Ik was van plan om in kniebroek en shirtje te lopen, maar had op de valreep een hardlooprokje en singletje in mijn tas gestopt. Gelukkig maar, want het was zo warm dat ik dat laatste heb aangetrokken, zeker toen ik van alle kanten het advies kreeg vooral dat rokje aan te trekken omdat dat zo pittig stond. Ik ben 68 en wat mij betreft is er geen uiterste houdbaarheidsdatum aan

  2. Ook ik (65jaar) draag regelmatig een hardlooprokje. Ik heb de site van Evou ontdekt.Daar heb ik een paar leuke hardloopjurkjes gekocht. Van alle kanten krijg ik complimenten. Dus ga gewoon in een leuk vrouwelijk jurkje of rokje lopen. Het kan!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.