Ren mama, ren!Hardloop perikelenLoop minimaal 9 km!

Reacties

Loop minimaal 9 km! — 5 reacties

 1. Hoi Nicole,

  Voor de voetballers en hockeyers moet het totaal geen probleem zijn om 9 km te kunnen rennen. Voor de rest die minder sport zou 4,5 tot 5 km haalbaar moeten zijn = een half uur achter elkaar doorrennen in tempo waarbij je nog kunt praten. Als dat niet lukt, dan is er iets niet goed met de basisconditie. Zie ook http://www.cjsm.vlaanderen.be/gezondsporten/training/testen/coopertest.htm wat de gemiddelden daar zijn = niet de eisen. Daarbij moet je zover mogelijk komen, dus dat is weer wat anders.

  Ik moet zeggen dat het me inspireert .... Ik moet nog lopen vandaag, maar ik ben zwaar verkouden, ik zal inlopen en dan eens kijken wat ik haal 😉 Tenslotte heb ik een heel goede dtd-loop gedaan, dus het moet verbeterd zijn.

  groetjes,

  Dorothé

  ps mag ik nog zeggen dat ik die commentluv vervelend vindt om steeds het vinkje uit te zetten

  • Hoi Dorothé, bedankt voor je reactie! Wat betreft CommentLuv: waarom zou je het vinkje willen uitzetten? Het is juist een extra service, omdat CommentLuv de titel van je laatste blogpost laat zien.

 2. Hi Nicole,

  Ik liep vandaag dus 2390 m in 12 minuten = 11,9 km/u en dat is goed volgens de gewone tabellen, maar redelijk volgens de tabellen van gevorderen (wat ik toch wel ben denk ik). Ik vond het overigens niet gemakkelijk, want je gaat toc wat te hard op weg. Ik zal er wel een blogje over maken maar eerst even lui in bad met een boek 😉

  groetjes,

  Dorothé

 3. Hoi,
  Je zou inderdaad denken dat jongeren fris en fit genoeg zouden moeten zijn om 9 km te kunnen lopen en ik denk dat ze (de meesten) dit inderdaad kunnen, mits de nodige voorbereiding. Zoiets organiseren op school kan best, als je dan eerst een aantal weken er naartoe traint met die gasten. Als ze zo "out of the blue" 9km moeten lopen is dat best heftig. Wij staan daar misschien niet meer bij stil omdat we meermaals per week die afstand lopen, maar denk eens terug aan wat we hebben moeten doen om daar te geraken....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Ren mama, ren!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder