Langzame loper, maar snelle wandelaar

Door een samenloop van omstandigheden kon ik op zaterdagochtend niet hardlopen. Maar in de loop van de dag werd mijn lichaam daar zo onrustig van, dat ik besloot om in plaats van mijn hardlooprondje dan maar naar het dorpje Varsseveld te wandelen. Dat is een wandeling van 6 kilometer. Mijn man zou mij daar dan ophalen.

Ik zette er flink de pas in op mijn Birkenstocks, en was in een kleine 50 minuten in Varsseveld.

Ik mag dan een langzame loper zijn, als wandelaar ben ik lekker snel : )

Langzame loper, snelle wandelaar

Hieronder zie je de informatie over mijn 6 kilometer wandeling van mijn Fitbit. De route die ik liep:

De informatie van mijn Fitbit over mijn hartslag en tempo:

Wandel ik sneller dan dat ik hardloop?!

Maar het is wel een beetje onthutsend als ik naar mijn Fitbit statistieken kijken voor mijn hardlooprondjes. Neem nou mijn hardlooprondje op donderdag:

Ik was toen bijvoorbeeld minder 'in cardio' dan tijdens mijn wandeling... Een mens zou zich gaan afvragen wat ook alweer het verschil is tussen wandelen en hardlopen.

Wandelen versus hardlopen

Het verschil tussen wandelen en hardlopen is technisch gezien eigenlijk heel eenvoudig: bij hardlopen is er een kort moment waarop je even in het luchtledige zweeft. Je bent even helemaal los van moeder aarde. Bij wandelen heb je altijd een voet aan de grond. Maar wat betreft snelheid zie je dat het mogelijk is om sneller te wandelen dan te lopen...

Leestips

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.