Kun jij praten tijdens het hardlopen?

hardlopen en ademhalen
Schat? Schatje?! Je moet wel blijven ademen!

Er zijn stellen die samen hardlopen. Ze gebruiken hardlopen als een moment van quality time.

Maar als je man tijdens het hardlopen nogal het zwijgzame type is, dan zou dat wel eens kunnen komen door zijn ademhaling!

Verschillen tussen mannen en vrouwen in ademhaling

Volgens Stans van der Poel en Koen de Jong, auteurs van Ik, hardloper, zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen als het gaat om praten en ademen. Waar het op neer komt is eigenlijk heel eenvoudig:

Vrouwen kunnen twee dingen tegelijk doen. Mannen niet.

Vrouwen kunnen praten én ademhalen tijdens het hardlopen, mannen niet. Mannen nemen een hap lucht, zetten die vast, en beginnen aan hun zin. Als de zin af is, ademen ze uit. Doordat de spanning op de ademhalingsspieren hierdoor hoog blijft, geeft dit een drukkend gevoel. Vrouwen daarentegen praten en ademen tegelijkertijd uit!

Kortom,  neem het je man niet kwalijk als hij niet in staat is tot diepzinnige gesprekken tijdens het hardlopen!

De beste man stikt er bijna in.

Similar Posts

4 Comments

  1. Maar Nicole, de eerste 10 minuten praat ik toch liever niet want dan is mijn hartslag nog niet gezakt. Wel lastig want als vrouwen elkaar zien willen we meteen kletsen natuurlijk.

    Groetjes,

    Dorothé

  2. Als ik samen met een vriendin loop kletsen we van het begin tot het eind. Ik merk dat ik veel ontspannender loop als we samen lopen, dan wanneer ik alleen loop. Onderweg je sores bespreken maakt je hoofd echt leeg!

  3. Ha ha. Bij ons is het eerder andersom. Als ik samen met mijn man loop, is het voor hem een hele rustige loop en voor mij een pittige tempotraining. Onze tempo's liggen erg ver uiteraard. Ik praat dan niet zoveel. Terwijl hij rustig hele verhalen kan vertellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.