Karin van 't Hof rent

003Op een dag kwam Karin (39) helemaal hyper uit een vergadering.

Haar man liep al regelmatig, en stiekem was Karin een beetje jaloers. Maar ze kon zich er niet toe zetten zelf te gaan hardlopen.

Tot die vergadering.

Toen ze thuiskwam diepte ze een paar twintig jaar oude Rucanors op, printte een trainingsschema van Runnersworld en zette het op een lopen.

Dat is inmiddels twee jaar geleden, en Karin loopt nog steeds.

Dit is haar verhaal.

Karin

'Ik ben Karin van ’t Hof, ik ben 39 jaar en heb vier energieke kinderen van 13, 10, 7 en 4 jaar. In het dagelijks leven ben ik vooral moeder en regel ik alles in ons gezin. Daarnaast ben ik pedagogisch medewerker en werk ik met peuters tussen de 2 en 4 jaar oud.

Hardloop motivatie

Het kriebelde al een tijdje: ik wilde eigenlijk wel hardlopen. Die stressvolle vergadering hielp me over de streep.

Nu loop ik om verschillende redenen:

  • Sportief bezig zijn.
  • In goede conditie blijven. Zowel lichamelijk als geestelijk.
  • Ik krabbel op dit moment op uit een burn- out. Hardlopen helpt me daarbij. Ik heb wel eens een stevige huilbui gehad onderweg. Lekker joh, niemand die het ziet of hoort.
  • Hardlopen betekent tijd voor mezelf, tijd voor mijn eigen gedachten. Even uit de drukte van het gezin weg.
  • Mijn hoofd leeg krijgen. Mijn gedachten draaien altijd op volle toeren. Na het lopen is mijn humeur flink opgeklaard.
  • De trots die ik voel op mijn prestaties.
  • De endorfine die ervoor zorgt dat het hele leven gewoon beter aan kunt.
  • Manlief bewijzen dat ik het kan.
  • Een paar kilo afvallen.

Hardlopen betekent voor mij op en top mezelf zijn!

Mijn hardloopweek

Ik loop twee keer per week: één keer in het weekend, en één keer tijdens de werkweek. Het liefst loop ik in een natuurgebied. Ik geniet van de combinatie natuur-hardlopen.

Alleen lopen versus in een groep

Meestal loop ik alleen. Ik heb die tijd ook gewoon nodig om even alleen te zijn, met mijn eigen gedachten en alles wat me bezighoudt.

Maar ik loop ook wel eens met een vriendin of in een groep voor de afwisseling. Daarnaast loop ik regelmatig met mijn oudste zoon. Ik stimuleer hem mee te gaan. Ik vind het gezellig als hij meeloopt. We hebben tijd samen, en hij ervaart ook de relativerende werking van hardlopen. Samen durven we ook eens een nieuwe route te lopen. Alleen zoek ik die grens niet zo op.

Moederschap en hardlopen

Hardlopen bevestigt me in wie ik ben, en wat ik kan. Het geeft me als moeder een stuk bevestiging waarnaar ik verlang. Je ziet niet altijd meteen de resultaten van je opvoeding. Dat vind ik wel eens lastig, en dan ga ik twijfelen of ik het wel goed doe allemaal. Hardlopen helpt me daarbij. Ooit ben ik wel eens letterlijk weggerend uit een situatie, en vond ik tijdens het hardlopen de oplossing voor het probleem!

Ik stimuleer dat mijn kinderen genoeg te bewegen. Mijn oudste zoon loopt regelmatig met me mee. Hij zegt altijd: 'Ik ben zo blij dat ik een sportieve moeder heb 😉

Hardloop gadgets en apps

Sinds drie maanden heb ik een smartphone, en nu loop ik met de hardloop app Strava. Tot die tijd rende ik gewoon. Met een oud mobieltje, om de minuten rennen en wandelen in de gaten te houden. Ik loop niet op muziek. Ik geniet liever van de stilte en de omgeving.

Wedstrijden en loopevenementen

Af en toe doe ik mee met een ‘run’. Dan loop ik ook nog eens in een ander gebied. En ik vind het gezellig zo nu en dan met een groep  te rennen. Ik merk dan dat ik prima mee kom. Dat bevestigt voor mij dat ik best goed loop.

Zo'n loopwedstrijd stimuleert me bovendien om wat vaker te rennen en mijn grenzen te verleggen. Voor een prijs ga ik niet. Mijn prijs is het gevoel van voldoening als ik over de eindstreep ren.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes dragen durf ik niet. Hardloopschoenen kopen vind ik er leuk. Ik heb er lekker de tijd voor genomen, en ik loop nu heerlijk! En ze zijn nog leuk om te zien ook. Het zijn Saucony Ride 6 loopschoenen.

Hardloop literatuur en lektuur

Ik heb geen favoriete boeken over hardlopen, maar kijk wel op Pinterest voor leuke uitspraken over hardlopen. Van het tijdschrift Runner's World had ik nog nooit gehoord! Ik denk dat ik het best leuk zou vinden.

Mijn boodschap aan moeders over hardlopen

Ga het vooral gewoon doen. Met Evy, met Runnersworld, met een mooie start schema. Het stimuleert enorm als je die eerste minuten haalt, en je voelt je zo trots. Daarnaast is het heerlijk om even uit je gezin te zijn, lekker in de buitenlucht, en tijd voor jezelf te hebben! Je voelt je lekker daarna. Fitter en mooier. En hele leuke bijkomstigheid: je valt er lekker van af.

Ik geniet ook zo van het moment na het rennen! Heerlijk onder de douche… Echt qualitytime for me!!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.