Jezelf vergelijken met anderen: niet doen!

Jezelf vergelijken met anderen is zelden een goed idee! Noch als moeder, noch als hardloper. Want in de regel kom je er bekaaid af.

Vergelijken met andere moeders

Ik heb nogal de neiging mezelf te vergelijken met moeders die dol zijn op knutselen. Moeders die hele woensdagmiddagen met hun kinderen gezellig gaan zitten knutselen en dan de mooiste dingen maken. Ik heb de schurft aan knutselen. Dus zo'n vergelijking valt nooit prettig uit.

Vergelijken met andere lopers

Als hardloper wéét ik dat ik langzaam ben. Mijn doel is vooral een bepaalde afstand te halen. En ik weet dat als ik te snel loop, ik de afstand niet haal. Dus loop ik langzaam. Ook hier valt een vergelijking met andere hardlopers dus meestal in mijn nadeel uit.

Hardloop app: Bereken je snelheid in vergelijking met andere lopers

Zolang ik mezelf dus maar niet vergelijk met anderen gaat het best goed. Maar toen kwam ik een website tegen met een leuke hardloop app. Daarmee kun je laten berekenen hoe jouw loopsnelheid zich verhoud tot andere lopers. Terwijl ik de getalletjes intikte hoorde ik een stem schreeuwen: 'Doe het niet! Doe het niet!' Maar ik was zo nieuwsgierig. En zoals gewoonlijk strafte het kwaad zichzelf. Want mijn snelheid is zo laag, dat er niet eens een categorie voor was!

Ik zit ergens onder 'Local class'.

hardlopen snelheid

Wil jij wel eens weten hoe jouw snelheid is vergeleken met andere lopers? Klik hier.

Similar Posts

One Comment

  1. Nou wees gerust hier nog zo`n slow runner en het bevalt me prima!
    Heb het pas nog geprobeerd om mijn tempo te verhogen en van weeromstuit had ik helemaal geen zin meer om te lopen. Nou loop ik weer heerlijk in m`n sukkeldrafje en ik geniet weer!

    Groetjes,

    Petra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.