Is het tijd voor nieuwe hardloopschoenen?

is het tijd voor nieuwe hardloopschoenen

Gemiddeld doe ik ongeveer 10 maanden met mijn hardloopschoenen.

Dat is op basis van 6 keer per week hardlopen.

Alleen op zondag ga ik niet hardlopen.

Is het tijd voor nieuwe hardloopschoenen?

Ik houd niet actief bij hoe lang ik mijn hardloopschoenen draag. Ik laat me doorgaans leiden door signalen van mijn lichaam als het gaat om de aankoop van nieuwe hardloopschoenen. Op een gegeven moment krijg ik last van pijntjes. Bijvoorbeeld in mijn heup, of aan de zijkant van mijn onderbeen.

Dat is dan reden om mijn hardloopschoenen eens te bestuderen.

Zolen controleren

Meestal zie ik dan inderdaad slijtage aan de zool, zoals hierboven op de foto. In dit geval valt de slijtage me eigenlijk nog mee. Maar vanwege de berichten van mijn lijf, heb ik toch maar nieuwe hardloopschoenen gekocht.

Nieuwe hardloopschoenen kopen

Nieuwe hardloopschoenen kopen deed ik altijd op de volgende manier:

  • Ik ga naar de hardloopwinkel bij ons in de stad, en koop daar nieuwe schoenen.
  • Het jaar daarop koop ik online exact dezelfde schoenen in de uitverkoop, omdat er dan weer een nieuw model uit is.
  • Het jaar daarna koop ik weer bij de hardloopwinkel.
  • In het volgende jaar koop ik weer online etc.

Geen zin om naar de hardloopwinkel te gaan

Maar dit jaar had ik echt geen zin om weer naar de hardloopwinkel te gaan. Ik weet namelijk al precies hoe dat gaat. Ik krijg dan exact dezelfde schoenen aangeboden als altijd, alleen dan het nieuwste model. Dus besloot ik dat ik net zo goed weer hetzelfde (verouderde) model online kon kopen.

Bij all4running.nl kocht ik voor maar 87 euro lichtroze hardloopschoenen.

Daarmee heb ik zo'n 40 euro bespaard.

Is het tijd voor nieuwe hardloopschoenen? Tot slot

Het verbaast mij altijd weer dat er mensen die hardloopschoenen kopen leuk vinden om te doen. Zou dat komen omdat zij meer te kiezen hebben? Voor mij is nieuwe hardloopschoenen kopen een verplichting. Een soort van vervelende boodschap doen.

En hoewel ik natuurlijk graag wil dat de speciaalzaak in Doetinchem blijft, kies ik tot mijn schande toch voor het gemak van online hardloopschoenen kopen...

Ook omdat ik er dus 'niks aan' vind om daar schoenen te kopen.

Leestip

Decathlon hardloopschoenen review

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.