Interesse in hardloopblogs: pieken en dalen

hardlopen

In de maanden november en december merk ik elk jaar een kleine dip in de bezoekersaantallen op Ren mama, ren. Een dip die na 1 januari prompt verandert in een piek!

Hoe komt dat?

Ik heb er wel een aantal ideeën over waarom de bezoekersaantallen van mijn hardloopblog in november en december lager zijn dan in bijvoorbeeld januari.

  • In november en december zijn mensen druk met de aankomende feestdagen.
  • November en december zijn koude maanden. Veel mensen blijven dan liever lekker thuis, gezellig bij de kachel, dan dat ze zich buiten in de kou wagen.
  • In januari voelen veel mensen zich dik van alles wat ze gegeten en gesnoept hebben tijdens de feestdagen.
  • De goede voornemens zijn nog spiksplinternieuw en fris in januari. Denk aan voornemens als: 'Ik ga meer bewegen!' Dat zie ik terug in de bezoekersaantallen van Ren mama, ren.
  • Hoewel ook januari een koude wintermaand is, is het een minder 'gezellige' maand dan november en december. Dus de neiging om lekker bij de kachel te kruipen is wat minder. Mensen zijn sneller geneigd om in vredesnaam dan maar naar buiten te gaan.

Voordelen van hardlopen in winter

Zelf loop ik altijd door. Of het nou lente, zomer, herfst of winter is. Want wat mij betreft is hardlopen altijd goed voor je. Toegegeven, nu het 's ochtends nog aardedonker is als ik ga lopen, moet ik soms wel even slikken. Maar dankzij mijn lamp van Decathlon kan ik nu prima zien waar ik mijn voeten veilig kan neerzetten.

En ik weet dat die 45 minuten hardlopen aan het begin van de dag, de hele dag positief doorwerken.

Daarnaast heeft hardlopen in de winter ook zo zijn voordelen. Er is niets wat ik zo vervelend vind als het heet krijgen tijdens het hardlopen. In de winter krijg ik het veel minder snel heet. Sterker nog, zeker de eerste 10 minuten loop ik soms wat extra hard om toch maar warmer te worden.

Door de winterkou verbrand je meer calorieën?

Verder is er nog het gerucht dat je in de winterkou meer calorieën verbrandt. Die redenering klinkt heel logisch: je lichaam moet harder werken om op temperatuur te blijven, en dus verbrand je meer calorieën. Het is een mythe die ik graag intact had gehouden. Maar volgens recent onderzoek maakt het helaas niet uit.

Loop jij graag in de winter?

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.