Hoe ziet mijn hardloopweek er uit?

Nicole Orriëns

Mijn hardloopweek begint op maandag en eindigt op zaterdag. Ik loop 5 dagen per week, en fiets 1 dag per week. Zondag is mijn rustdag, hoewel ik dan 's avonds wel ga stijldansen met mijn man. En zo leg ik ook nog wel wat kilometers af op de dansvloer.

Ik sta op om 6.30, ontbijt en ga aan het werk. Om 7.15 ga ik hardlopen. Meestal ben ik rond een uur of 8 weer thuis. Precies op tijd om het nieuws te luisteren tijdens het hoela hoepen dat ik bij wijze van crosstraining 10 minuten doe.

Mijn hardloopweek

Mijn hardloopweek ziet er als volgt uit

  • Maandag: 7.15 - 8.00 hardlopen + 10 minuten hoelahoepen
  • Dinsdag: 7.15 - 8.00 hardlopen + 10 minuten hoelahoepen
  • Woensdag: 7.15-8.00 hardlopen + 10 minuten hoelahoepen
  • Donderdag: 8.00 - 8.45 fietsen + 10.20 - 10.55 fietsen.
  • Vrijdag: 8.00 - 8.45 hardlopen + 10 minuten hoelahoepen
  • Zaterdag: 7.45 - 8.30 hardlopen + 10 minuten hoelahoepen.
  • Zondag: 8.15 - 19.45 stijldansen

Ik heb verschillende hardlooprondjes. Op maandag, dinsdag en donderdag loop ik hetzelfde rondje. Op vrijdagen heb ik meestal geen zin meer, en daarom loop ik dan een andere route. Dat helpt voor de motivatie. Op zaterdag gaat mijn man altijd boodschappen doen 's ochtends, en dan rijd ik een eind met hem mee. Vervolgens ren ik naar huis. Mijn route verschilt per zaterdag, want er zijn meerdere manieren om naar huis te lopen : )

± 30 kilometer per week, 120 km per maand

Gemiddeld loop ik per week ongeveer 30 kilometer, wat op 120 kilometer per maand neer komt. Ik geef eerlijk toe dat er weinig variatie in mijn hardloopweek zit. Elke week loop ik dezelfde rondjes, in ongeveer hetzelfde tempo. Het is niet zo dat ik train om sneller te worden, of langere afstanden af te leggen. Het gaat mij vooral om de gezondheidsvoordelen van het hardlopen.

Muziek tijdens het hardlopen

Tijdens het hardlopen luister ik naar Country and Western muziek en van alles en nog wat. Een nieuwe playlist kan me erg helpen als ik geen zin heb om te gaan lopen. En van sommige liedjes ga ik ook echt sneller lopen. Zoals The eye of the tiger en Is this the way to Amarillo.

Hoe ziet jouw hardloopweek er uit?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.