Het plezier van wandelen

Het plezier van wandelen

Als je naar hardloopschema's kijkt dan gaat het er meestal om zo min mogelijk te wandelen. Beginnersschema's helpen je om steeds langer te lopen, en de wandelpauzes steeds korter te maken. Zie ook mijn post Hardloopschema beginners.

Ik loop liever dan dat ik wandel

Zelf loop ik ook liever hard, dan dat ik wandel. De reden is heel simpel: hardlopen heeft volgens mij meer gezondheidsvoordelen dan wandelen, bovendien kan ik er meer stress mee kwijt. Als ik me gestresst voel, dan helpt hardlopen beter en sneller om me rustiger te voelen dan wandelen. Bovendien zorgt hardlopen voor stevigere botten omdat ik harder land, elke keer dat ik een stap zet.

Maar dat neemt allemaal niet weg dat ik de waarde van wandelen niet inzie. Sterker nog, ik denk dat wandelen ook heel goed voor lichaam en geest is. Vandaar dat ik in de bibliotheek het boek Het plezier van wandelen van Erling Kagge meenam. Want ik was wel benieuwd wat hij allemaal zou noemen als plezierig aan wandelen.

Het plezier van wandelen

Als ik eerlijk ben viel Het plezier van wandelen me wat tegen. Het boek bestaat uit korte stukjes, bijna een soort columns, maar dan zonder duidelijk begin en eind. Ook hebben de verschillende stukjes geen titel, waardoor ik soms pas later ontdekte dat ik de volgende column aan het lezen was. Aan de binnenkant van het boek staat 'Korte filosofische verhalen over wandelen en het leven.' Ik vond de verhalen vrij abstract.

Mijn conclusie over Het plezier van wandelen

Het plezier van wandelen van Erling Kagge viel mij een beetje tegen omdat ik het vrij abstract vond. Maar stel je bent hardloper en je hebt een hardloopblessure en mag alleen nog wandelen. Misschien dat dit boek je dan kan helpen om plezier te hebben in wandelen? Tsja... bij mij zou het helaas niet helpen denk ik. Verwacht zeker geen praktische tips of informatie in dit boek. Het is echt meer beschouwend.

Praktische informatie over Het plezier van wandelen

Het plezier van wandelen is voor 15,- te koop bij bol.com. Als eBook heb je al voor 9,99.

Leestips

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.