|

Hema dames sporthemd: product review

hema sporthemd

Omdat het als hardloper belangrijk is je te kleden als een ui, oftewel met laagjes, kun je wat mij betreft nooit genoeg sporthemdjes hebben!

Dus toen ik bij de Hema een hele nieuwe collectie sporthemdjes zag was ik meteen blij. Zeker ook vanwege de prijs: een vriendelijke 7,50*. Dit Hema dames sporthemd is bovendien van speciaal materiaal, dat vocht van je lichaam weg transporteert. Helemaal goed dus!

En dit zegt de Hema er zelf over:

'Hemd gemaakt van een super rekbare, lichtgewicht stof voor maximaal draagcomfort tijdens het sporten. De stof voelt snel weer droog aan door de microscopische kleine gaatjes die vocht geleiden.'

Hema dames sporthemd: product informatie

Het Hema dames sporthemd wordt verkocht in een kartonnetje. Als je het pakt zie je inderdaad miniscule kleine gaatjes in de stof zitten. Die zie je trouwens niet als je het hemd aan hebt. Er zijn geen verschillende maten: het is onze size fits all. Ze verkopen matching ondergoed.

Het Hema dames sporthemd bestaat uit:

 • 79% polyamide
 • 21% elastaan

Het mag gewassen worden op 40 graden.

Het is verkrijgbaar in 4 kleuren:

Hema dames sporthemd: mijn ervaringen

Hoewel ik normaliter graag bonte kleuren draag, kocht ik nu braaf het zwarte hemd. Mocht het dan toch niet geschikt zijn voor hardlopen, dan had ik in ieder geval een handig zwart hemd. Zwart kun je immers overal onder dragen.

Materiaal is super soepel!

Nadat ik het hemd uit het karton had gehaald viel me meteen op hoe enorm soepel het materiaal was. Ook voelde het vrij dun. Toen ik het Hema dames sporthemd aantrok vond ik het meteen heerlijk zitten. En dat is nogal wat voor mij. Ik ben namelijk nogal een prinses op de erwt als het om kleding gaat. Ik voel het al snel knellen of schuren. Maar dit hemd zat werkelijk verrukkelijk.

Hardlopen met het Hema dames sporthemd

Tot dusver zag het er dus goed uit voor het Hema sporthemd. Maar hoe zou het zich houden tijdens het hardlopen? Ik heb het hemd op twee verschillende ochtenden getest. Op de eerste ochtend deed ik het hemd ín mijn tights. En daarover droeg ik een shirt. Het hemd bleef keurig zitten.

Maar op dag 2 besloot ik te kijken hoe het zich zou houden als ik het óver mijn tights droeg. Dus niet in mijn onderbroek of tights gestopt. En toen deed het hemd wat een doodzonde is voor sporthemden: het kroop omhoog! Ik liep al snel met een blote buik. Nou had ik het ondertussen zo heet, dat ik dat wel prettig vond, maar het is natuurlijk niet de bedoeling!

hema dames sporthemd
Hemd kruipt op als je het over je tights draagt

Conclusie over het Hema dames sporthemd

Qua materiaal vind ik dit sporthemd geweldig. En de prijs is vriendelijk. Het enige nadeel is dat je het hemd ín je tights of onderbroek moet dragen, omdat het anders opkruipt. Ik denk dat dit komt vanwege het one size fits all principe.

Wat dat betreft raad ik de Hema aan om van dit materiaal sporthemden te gaan maken in verschillende maten. Dat zou dit hemd nóg fijner maken.

Leestip

Hardloop onderbroeken

Hema sportlegging review

Je kunt het ook online kopen via hema.nl

*Dit blijkt een aanbieding te zijn. Normaal kost dit hemd 9,95.

Similar Posts

4 Comments

 1. Ook ik ben gezwicht voor het hardloop hemdje van de Hema. Over de pasvorm ben ik niet zo te spreken. Ik ben vrij klein van postuur (1.60m) en het hemd is voor mij veel te groot. Dus zeker geen 'one size fits all'. Ik draag het daarom alleen als extra laagje als het net te koud is voor een t-shirt bijvoorbeeld. Dan vind ik het wel prettig zitten.

  1. Mijn grootste bezwaar tegen dit hemdje is dat het opkruipt als je het niet in je onderbroek propt. Afgezien daarvan vind ik het wel oké.

 2. Zojuist dit hemd gekocht bij de Hema in de dumphoek voor €4
  Het is een heerlijk hemd! Superzacht en comfortabel. Ik wil er nog een!

  Om nou 9 x in je artikel de nadruk te leggen op 'Dames' sporthemd vind ik trouwens wel overdreven.
  Het past mannen zoals ik met slank postuur ook prima!
  Dat er zo vaak het woord 'dames' aan een artikel wordt toegevoegd krijg ik sowieso kriebels van. Damesrok, damespanty, ik draag als man dan geen rokken maar als stel dat ik dat zou willen, dan hoeft Hema me niet te zeggen dat het specifiek voor dames bedoeld is en dus beslist niet voor heren.

  Ik was nieuwsgierig wat dit hemd eerst kostte, dus €9,95 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.