Hardloper Tine

hardloper

Elk jaar beginnen vele mensen met hardlopen. Maar er zijn er ook een heleboel die om de één of andere reden ook weer stoppen met lopen. Tine is zo'n hardloper. Op dit moment heeft ze 'de klad in' het lopen. Maar ze is vast van plan om het in het voorjaar weer op te pakken!

Lees nu wat er mis ging!

Over Tine

Tine (31) woont met haar man en kinderen, Lola (6), Susan (4) en Pim (6 maanden) in het buitengebied. Na de geboorte van Lola en Susan had ze een slechte conditie. Daarom zocht ze een sport die haar weinig tijd zou kosten en kwam bij hardlopen uit.

Hardloopgewoontes

Wij wonen op de 'boerenbuiten' dus ik loop altijd in de natuur. Tussen de koeien en weilanden lopen vind ik enorm rustgevend!  Ik loop alleen. Dan hoef ik met niemand rekening te houden, en kan vertrekken wanneer ik wil. Ook qua tempo kan ik dan helemaal mijn ding doen. Ik loop nogal traag 😉 En ik loop het liefst met muziek. Dat zou ook niet aangenaam zijn voor mijn gezelschap.

Ik probeerde twee keer per week te lopen.

Wat ging er mis?

Toen ik wist dat ik zwanger was van Pim, stopte ik onmiddellijk met hardlopen. Ik voelde me veel te moe om te sporten, en had er ook geen zin meer in. Ik was van plan om na de zwangerschap het lopen vrij snel weer op te pikken. Jammer genoeg had ik tijdens mijn zwangerschap last van bekkeninstabiliteit. Hierdoor moest ik na de zwangerschap revalideren en het rustig aan doen. Toen ik eindelijk groen licht kreeg van mijn kinesist om weer te gaan lopen, begon ik vol goede moed!

Maar op dat moment begon ik ook weer met mijn baan. Mijn vrije tijd werd schaarser en schaarser... En zo werd het lopen jammer genoeg weer verleden tijd. Als ik het moet samenvatten ben ik gestopt met lopen om de volgende redenen:

  • Een druk gezinsleven met drie kinderen
  • Een veeleisende job
  • Een uit de hand gelopen hobby (mijn blog, Vanillemeisjes.be)

Kortom: tijdgebrek.

Hardloopmotivatie

Ik kreeg altijd nieuwe energie van hardlopen. Dat was een belangrijke reden om te gaan lopen. Daarnaast was het goed voor mijn conditie en mijn figuur. Hardlopen betekende bovendien een moment voor mezelf. Ik werkte aan mijn lichaam, en kwam tegelijkertijd mentaal tot rust. Tijdens het lopen kon ik mooi mijn gedachten op een rijtje te zetten en nadenken over bepaalde dingen. Lopen werkte bovendien inspirerend.

hardlopen

Hardlopen en moederschap

Zowel het lopen als moederschap gaan met vallen en opstaan. Je hebt doorzettingsvermogen voor nodig, maar het geeft je heel wat positieve energie! Soms nam ik één van de (oudste) kinderen mee. Terwijl ik liep, fietsten zij naast mij. Ze moedigden me aan, en leidden me af met hun gebabbel 😉

Als ze later zelf interesse tonen in hardlopen zal ik dat zeker aanmoedigen. Ik vind lopen echt een aanrader. Je kan het doen waar en wanneer je maar wil, en het kan in de vrije natuur.

Hardloop gadgets en apps

Ik liep met mijn smartphone. Ik installeerde de Start To Run app en die bouwt langzaam op. In 30 lessen kan je normaal 5 km lopen. Ondertussen luister ik graag naar muziek. Muziek zorgt ervoor dat ik heerlijk kan wegdromen tijdens het lopen.

Hardloopevenementen en wedstrijden

Aan hardloopevenementen doe ik niet mee. Ik loop voor mezelf, niet voor een ander.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag het liefst een aansluitende broek tijdens lopen.

Loopschoenen kocht ik tien jaar geleden op maat: ik deed een test op een loopband. Die schoenen lagen eerst 8 jaar in de kast, en kwamen anderhalf jaar geleden weer boven. Het zijn Asics loopschoenen. Als ik de 5 km haal, beloon ik mezelf met nieuwe loopschoenen! Maar dat zal iets voor de lente volgend jaar zijn denk ik 😉

Hardloopinspiratie

Ik wordt geïnspireerd door andere mamabloggers. Boeken of tijdschriften over hardlopen lees ik niet. Dus daar haal ik geen inspiratie uit.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Na een lange dag, en misschien een korte nacht, is het soms moeilijk om jezelf te motiveren om te lopen. Maar je zal zien dat je je achteraf vaak tien keer beter voelt! Al ben ik momenteel een heel slecht voorbeeld... 😉

Maar ik beloof dat ik er in de lente weer helemaal voor ga!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.