Hardloper Tanja

hardloper

Nadat Tanja Dil (32) gestopt was met roken had ze ineens tijd over. Ze verveelde zich zelfs. En als ze eerlijk was vertrouwde ze zichzelf niet, daar op die bank. Ze vreesde dat ze toch weer een sigaret zou pakken. Dus ging ze hardlopen.

Tanja is elf jaar getrouwd, en moeder van twee kinderen van acht en vijf jaar oud.

Dit is haar verhaal!

Hardloopgewoontes

Sinds mijn werkgever mijn contract niet verlengde, loop ik drie a vier keer per week. Het liefst in een natuurgebied met de vogels om me heen. Ik geniet van de rust die ik daar vind. Ik loop dan ook bij voorkeur alleen. Ik vind het prettig dat ik dan niet word afgeleid en met niemand rekening hoef te houden. Het nadeel is wel dat ik mezelf vaak een schop onder mijn kont moet geven om te gaan.

Hardloopmotivatie

Hardlopen betekent tijd voor mezelf.  Het is een adempauze, waarin ik kan bijkomen van het drukke gezinsleven en even nergens aan hoef te denken.

Hardlopen en moederschap

Als ik heb gerend ben ik een leukere moeder. Dan heb ik de stress van de week er uit gerend, en mijn rust hervonden. Ik vertel zeker aan mijn kinderen hoe heerlijk het is om je energie zo te gebruiken, en hoe leuk het is om een prijs te winnen. Maar helaas willen ze geen van tweeën hardlopen. De ene wil graag paardrijden en de ander wil liever voetballen. Maar de mini Dam tot Damloop vinden ze wel heel erg leuk om aan mee te doen.

Hardloop gadgets en apps

Ik loop met mijn mobiel en daar heb ik de Runtastic app op. Soms loop ik met muziek, maar soms ook niet, omdat het me dan irriteert. Het hangt van mijn stemming af.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik doe graag mee met wedstrijden. Grote en kleine evenementen. Dit jaar voor het eerst de Dam tot Damloop. Het leuke aan wedstrijden vind ik het gevoel dat je eraan over houdt. Je bent trots op jezelf, en de omgeving staat je enthousiast aan te moedigen. In het dagelijkse leven sta ik niet zo graag in de belangstelling, maar tijdens een wedstrijd vind ik het geweldig. Want je doet het met iedereen , en toch alleen.
Een prijs verwacht ik niet. Het gaat mij om het uitlopen.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag tights. Een hardlooprokje heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik ben dan ook niet een rokjesmens. Hardloopschoenen kopen vind ik erg leuk.  Maar het inlopen wat minder omdat je altijd weer spierpijn hebt na de eerste paar rondes. Asics zijn mijn favoriete hardloopschoenen, lekker voetbed en erg veel steun!

Hardloop lektuur en literatuur

Ik heb nog geen favoriete hardloopboeken maar ik vind het heerlijk om te lezen en het is een goed idee om te gaan beginnen aan hardloopboeken. Runner's World lees ik regelmatig. Ik vind het een heel leuk blad met goede tips

Mijn advies aan moeders die willen gaan hardlopen

Niet uitstellen maar gewoon lekker doen en gaan! Je kunt even je zorgen vergeten, en actief ontspannen.

Wil jij meedoen aan deze rubriek? Mail me dan op nicoleorriens@gmail.com!

Similar Posts

One Comment

  1. Tegenwoordig zitten onze boefjes dus wel op atletiek en vinden het tot nu toe hardstikke leuk.
    Mop ik ben nog steeds trots op je besluit destijds om te gaan hardlopen en met de nodige ups en downs ga je er 100% voor. Op naar de marathon van New York voor KiKa.
    Hou van je
    Je Mannetje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.