Hardloper Sheila

hardloper
hardloper

Sheila en haar man verlangden naar een tweede kindje, maar dat ging niet zo makkelijk. Ze belandden in de medische molen en moesten regelmatig naar het ziekenhuis. Dit vergde veel van Sheila, zowel lichamelijk als geestelijk. Toen las ze dat hardlopen dé remedie is tegen een dip. Dus besloot ze te gaan hardlopen.

Ze downloadde Evy Gruyaert op haar iPod en het werkte perfect. In het begin hield ze het lopen net 30 secondes vol. Maar al snel was ze verkocht, en wilde steeds verder en verder.

Dit is Sheila's hardloopverhaal!

Over Sheila

Sheila verliet twintig jaar geleden België voor haar grote liefde, en verhuisde naar 's Hertogenbosch. Samen hebben ze twee mooie dochters. Femke van 13 jaar en Jitte van 6 jaar. Sheila werkt als Verzorgende IG met dementerende ouderen, en als woonbegeleidster van geestelijk beperkten met autisme en extreme gedragsproblemen.

Hardloopgewoontes

Ik loop het liefst trails. Dus vooral onverhard en dus in de natuur. Heerlijk! Ik probeer drie, soms vier keer per week te gaan hardlopen. Valt niet altijd mee, maar is wel een streven.

Ik loop sinds een jaartje op maandagavond bij een atletiekgroep. De Ad-leten van O.S.S Volo. Dit heb ik gedaan omdat ik merkte dat ik bij lange afstanden steeds trager werd. En ik wil meer kilometers gaan maken, maar niet trager worden. Om sneller te worden, is het verstandig om intervallen te gaan doen. Maar hier heb ik zo’n hekel aan. Dus in mijn eentje kan ik me daar nooit toe zetten. In een groep gaat dit stukken makkelijker. Ook krijgen we op maandag krachttraining. Ook al zo’n pluspunt dat ik nooit in mijn uppie doe. Nadelen heb ik nog niet kunnen ontdekken. Het is er vooral gezellig.

Hardloopmotivatie

Het gevoel dat ik krijg na het hardlopen, motiveert mij altijd weer. Soms ben ik moe, en sleep ik mezelf naar buiten. Maar als ik daarna weer thuiskom, bruis ik van de energie. Of als ik een prachtige trail heb kunnen lopen en daarna denk: Wauw! Dat heb ik toch maar mooi eventjes geflikt!
Soms ga ik wel eens een extra rondje lopen als ik een offday heb. Bijvoorbeeld als ik een zware dag op het werk heb gehad. Dat kan mij dan enorm opluchten. Even er tussenuit. Even nadenken tijdens het lopen.

Hardlopen en moederschap

Ik zie niet echt parallellen tussen hardlopen en moeder zijn. Misschien ben ik daar gewoon te nuchter voor. Toen de jongste net geboren was vond ik het moederschap ook best lastig te combineren met hardlopen. Nu fietst ze soms gezellig met mij mee, maar meestal ga ik hardlopen als de kinderen op school zitten.

Hardlopen en kinderen

Mijn kinderen hebben hun eigen sport. De oudste zwemt en doet aan paardrijden. De jongste zit op ballet en paardrijden. Mijn oudste vindt mij vooral gestoord. Laatst had ik een trail in Gulpen, de Koning van Spanje trail. Zevenendertig kilometer door de heuvels en modder. Ik kwam kletsnat en helemaal gesloopt over de finish. Maar met een enorme brede glimlach, want het was mij maar mooi weer gelukt en ik had genoten van de omgeving onderweg. Mijn dochter keek mij aan en zei: 'Mam, jij bent echt gestoord! Volgend jaar wil je zeker weer?'
Ik zeg wel vaak tegen de kinderen dat hardlopen leuk is en vooral verslavend. De oudste kan zich daar dus niks van voorstellen maar de jongste wil wel mee. Maar die is nu nog wat te jong. Soms gaan we een kilometertje en dan is ze helemaal blij. Wie weet. Misschien gaat zij later wel met mij mee? Maar ze moeten het wel zelf willen.

Hardloop apps en gadgets

Gadgets zijn wel mijn ding. Alleen jammer dat het allemaal zo duur is. Ik zou heel graag zo’n horloge willen waar ik de routes in kan zetten. Dan kan ik niet meer verdwalen. Dat gebeurd mij wel eens. Ik heb nu een Garmin met GPS en hartslagmeter. De GPS is leuk om dan thuis te zien waar ik allemaal geweest ben en de hartslagmeter gebruik ik vooral tijdens de lange afstand trainingen. Zodat ik kan zien of ik echt wel in lage hartslag loop. Tijdens trails gebruik ik hem niet. Heeft voor mij totaal geen nut. Dan word ik alleen maar zenuwachtig van die hoge hartslag. Logisch in die heuvels.

Ik heb muziek bij me, maar gebruik die alleen als ik er echt doorheen zit. Dan geeft het me net even die oppepper die ik nodig heb om de finish te bereiken.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik doe regelmatig mee aan wedstrijden. Vooral trails. Die zijn leuk want je komt altijd wel weer een aantal bekenden tegen en dan is het super gezellig. En het is voor mij die extra stok achter de deur om mijn trainingen goed aan te pakken.
Ik ga niet voor een prijs, maar voor de beleving. Meestal eindig ik ook altijd ergens achteraan. Maar dat interesseert me niet.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik ben dol op hardlooprokjes. Zodra de temperaturen weer boven de 8 graden zijn, trek ik mijn looprokje weer aan. Je mag er toch wel leuk uitzien tijdens het lopen? Loopkleding kopen vind ik  heel leuk, maar hardloopschoenen niet. Sinds kort laat ik mijn loopkleding maken. Ik stuur dan een ontwerp*, en dat printen ze op shirt of rokje en voila! Ik heb weer een leuk en origineel setje. Ik ga er vast niet harder van lopen maar ik voel mij er wel fijner bij.

Ik heb Hoka’s en Salomons, maar ik wissel vaak van merk. Schijnt ook beter te zijn.

Hardloopinspiratie

Ik heb niet iemand die me inspireert om te gaan hardlopen. Favoriete boeken over hardlopen heb ik niet, en ik vind Runner's World vooral gericht op wegwedstrijden en maar weinig tot niks over trailrunning.
Wat betekent hardlopen voor jou?

Mijn toekomst als hardloper

Hardlopen is voor mij veel meer dan alleen een prestatie neerzetten. Het helpt mij groeien. Het geeft mij energie. Het is grenzen verleggen. Ik wil dan ook blijven lopen tot mijn dood. Ik lees soms verhalen over mensen die al 80 of 90 zijn en nog steeds lopen, dus dat moet mij ook lukken.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Niet te lang over nadenken en gewoon doen! Je zult snel zien dat het gewoon verslavend is.

* Binnenkort meer over het laten beprinten van shirt of rokje

Similar Posts

One Comment

  1. Leuk om te lezen! Ik ben trouwens ook uit Belgie vertrokken voor de liefde, en woon nu in Vught nabij Den Bosch.
    Benieuwd naar de hardlooprokjes 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.