Hardloper Sanne (31)

Hardloper Sanne

Sanne begon met hardlopen toen ze een tiener was. Start to run was destijds populair, en Sanne voelde dat ze een sport nodig had om te ontspannen. Vooral tijdens examens vond ze het heerlijk om tussen het studeren door een rondje te lopen. Inmiddels is ze 31 en moeder van een vierjarige dochter, een zoontje van tweeëneenhalf. Sanne woont en loopt in Belgisch Limburg!

Hieronder haar antwoorden op de vragen voor de rubriek Rennende moeders!

Waar loop je het liefst: in natuur gebied of liever in de stad? ​

Ik loop alleen maar in de natuur. Lopen en een stad gaan voor mij niet samen, aangezien hardlopen voor mij een moment is van pure ontspanning. Die ontspanning kan ik niet vinden in een drukke stad. Gelukkig wonen we vlakbij een bos, want die ene straat die ik door moet om tot bij dat bos te geraken vind ik al verschrikkelijk.

Hoe vaak loop je? ​

Twee à drie keer per week gedurende een halfuur.

Loop je alleen of in een groep? Of beide?

Altijd alleen. Ik houd graag mijn eigen tempo en route aan, en babbelen tijdens het lopen lukt me niet. Bovendien loop ik op de meest onmogelijke tijdstippen (meestal 6 uur 's ochtends), daar zou ik iemand anders zeker geen plezier mee kunnen doen. Nu kan ik ook gewoon mijn eigen hardlooproute maken.

Wat motiveert je om te gaan hardlopen?

Ontspanning.

Maak je verschil tussen lichamelijke en psychologische redenen om te lopen? ​

Neen, lopen is zowel psychisch als fysiek een ontlading.

Wat betekent hardlopen voor jou? ​

Mijn hoofd leeg maken, de dag beginnen vol energie.

Zie je parallellen tussen hardlopen en moeder zijn? ​

Moeder zijn is soms ook obstakels overwinnen en blijven doorgaan.

Kun je hardlopen gebruiken in je moederschap? ​

Zeker: een rustige, ontspannen mama komt de kindjes alleen maar ten goede.

Leer je je kinderen ook hardlopen?

Neen, ze zijn met hun 2 en 4 jaar nog te jong.

Raad je het je kinderen aan? ​

Ik zou het niet per se aanraden, maar als ze hier interesse voor krijgen, zal ik hen zeker eens meenemen.

Loop je met 'gadgets'?

Ik heb mijn telefoon aan een polsarmband hangen, maar heb geen loop apps hierop die iets met lopen te maken hebben. Ik heb ook geen behoefte om mijn routes te tracken, tijden te noteren enz.

Doe je mee aan wedstrijden? Waarom wel of waarom niet?​

Neen. Lopen is iets voor mezelf.

Loop je op muziek?

De eerste jaren luisterde ik naar muziek, maar sinds een jaar heb ik podcasts ontdekt. Geweldig om tijdens het lopen nog iets bij te leren over het ouderschap, work/life balance, interviews met celebs...

Draag je ook looprokjes?

Looprokjes? Dat heb ik moeten googlen haha. Ik draag in het dagelijkse leven bijna nooit een broek, dus dit is wel een ontdekking. Maar ik weet niet of het heel praktisch is als er de hele tijd zo'n stuk stof tegen je benen waait*.

Hardlooprokje plaid
34,99 bij bol.com Voorbeeld van een hardlooprokje!

Vind je loopschoenen kopen leuk?

​Neen. Ik heb grote voeten en moet meestal kijken naar zeer praktische schoenen, die niet zo mooi zijn.

Is er iemand die je inspireert om te gaan hardlopen? Een voorbeeld? ​

Neen, ik ken ook eigenlijk niet echt bekende hardlopers.

Heb je favoriete boeken over hardlopen? ​

Ik heb ng nooit een boek over hardlopen gelezen.

Lees je het tijdschrift Runner's World?

Neen. Ik heb geen behoefte aan lezen over lopen. De tijd die ik daaraan zou besteden, kan ik beter gebruiken om te gaan lopen ????

Heb je favoriete sportschoenen?​

Ik heb geen favoriet merk. Zoals hierboven gezegd ben ik al blij als ik een goed zittende schoen vind.

Hoe zie je je toekomst als hardloopster? ​

Aangezien ik dit puur voor de ontspanning doe, heb ik geen enkele ambitie om sneller of meer te lopen. Deze frequentie kunnen aanhouden is al een mooie doelstelling.

Heb je een boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen? ​

Gewoon beginnen! Als mama hebben we altijd tijd tekort, maar dit is echt een kwestie van prioriteiten en een ontspannen mama zou je allergrootste prioriteit moeten zijn! Als je helemaal van 0 moet starten, zou ik de loopschema's van start to run zeker aanraden. In no time kan je 5 km lopen. Geloof me, ik ben daardoor van een couch potatoe in een actieve mama veranderd.

Wil je meer lezen van Sanne?

Bezoek dan haar blog Moederschip

Doe ook mee aan deze rubriek!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Vul dan onderstaand formulier in, en dan mail ik je de vragen!

*Mijn ervaring met hardlooprokjes is dat ze beslist niet wapperen om de benen gelukkig : ) Zo zijn ze niet gemaakt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.