Hardloper Nesrin (32)

hardloper nesrin'Na eenendertig jaar mag ik wel eens wat aan beweging doen!' dacht Nesrin bij zichzelf. En toen zette ze het op een lopen.

Want hardlopen was het eerste wat bij haar opkwam, omdat het makkelijk te combineren was met haar drukke dagelijkse leven. Ze wilde haar lichaam, dat het zwaar te verduren had gehad na veel aankomen en weer afvallen, weer in vorm krijgen.

Nesrins carrière als hardloper begon vrij onregelmatig. Soms liep ze weken achter elkaar, dan weer maanden niet. Soms liep ze twee tot drie kilometer, en soms zeseneenhalve kilometer. De ommekeer kwam nadat ze ongetraind, maar met heel veel wilskracht meedeed aan We Run Amsterdam. 'Toen had ik het hardloopvirus te pakken,' zegt ze daar nu zelf over.

Nesrin is 32 , getrouwd en moeder van twee kinderen ( 7 en 3 jaar). Ze is geboren en getogen in Arnhem, en noemt zichzelf een echt Arnhems Meisje met een Alevitische achtergrond.

Dit is haar hardloop verhaal!

Hardloop gewoontes

'Ik loop het liefst in een bosrijke omgeving, maar wel op een verharde weg. Het centrum, tussen mensen en verkeer, vermijd ik liever. Ik loop minimaal 4 keer per week, en ik probeer 100-120 kilometer per maand te lopen. Soms loop ik alleen, soms samen met mijn man. Hij heeft het hardloopvirus van mij overgenomen.

Hardloop motivatie

Hardlopen is voor mij zelfgekozen vrijheid. Na een drukke dag wil ik niets liever dan hardlopen. Het geeft me rust. Bovendien helpt het me om mijn conditie op peil te houden. En dat ik lekker chocolade kan blijven eten zonder aan te komen is een leuke bonus.

Hardlopen en moederschap

Ik had nooit verwacht dat ik een sterke moeder zou zijn. Hetzelfde geldt voor hardlopen! Ik had nooit verwacht dat ik in vijf maanden tijd zoveel sneller kon worden. En de kilometerteller blijft maar doortikken. Bij zowel hardlopen als moeder zijn merk ik dat ik veel meer in huis heb dan ik ooit had gedacht.

De vrijheid die hardlopen mij biedt, maakt me een stuk relaxter, en dat kan ik gebruiken in mijn contact met de kinderen.

Hardlopen met kinderen

Ik raad hardlopen zeker aan aan mijn kinderen. Beweging is belangrijk. Ik wil ze laten inzien dat je best voor de tv mag zitten, snoepen of spelen op de tablet maar daar tegenover moet beweging staan. Mijn dochter van 7 loopt minimaal twee keer per jaar een kinderrun van nu nog 1 kilometer. Volgend jaar willen we daar 3 kilometer van maken, en misschien ook meedoen aan een moeder-dochter run. Mijn zoon van 3 moet nog even wachten, maar is nu al enthousiast als hij buiten hardlopers ziet.

Hardloop apps en gadgets

Ik heb standaard mijn iPhone mee waar de Nikeplus app en mijn muziek op staat. Ik loop altijd met muziek. Ik zou eigenlijk niet eens weten hoe het is om zonder muziek te lopen. Bepaalde nummers geven mij veel kracht. Dat is heerlijk op momenten dat ik het even niet meer zie zitten.

Ook heb ik een Apple Watch zodat ik mijn hartslag in de gaten kan houden.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik zou het geen wedstrijden noemen maar runevents. Ik liep tijdens We Run Amsterdam, Ladiesrun Utrecht, Dwars door Hasselt (Belgie) en momenteel ben ik in Istanbul want 15 november zal ik 15 kilometer hardlopen tijdens de Istanbul Marathon. Voor een prijs ga ik niet, maar ik heb wel altijd een duidelijk doel voor ogen. Zo wilde ik tijdens de Dwars door Hasselt run mijn PR op de 10 kilometer verbeteren, en zal ik in Istanbul mijn langste run ooit (15km) neerzetten. Ik hoop bovendien binnen 01:30 over de finish te lopen.

Ik vind het altijd enorm spannend als ik mij inschrijf. Meedoen aan een runevent geeft mij power en kracht. En ik vind het gaaf om naar zo'n run toe te leven. In de toekomst hoop ik er nog veel te doen. Het liefst zou ik volgend jaar een hele marathon lopen.

Hardloopkleding en schoeisel

Hardlooprokjes zijn niets voor mij. Ik zou me er ongemakkelijk in voelen. Hardloopschoenen heb ik pas twee keer gekocht. Ooit in 2006 en in juni 2015. Beiden schoenen zijn van Asics want dit model geeft mij genoeg steun. Maar stiekem droom ik van knalroze Nike's.

Hardloop inspiratie, literatuur en lektuur

Blogger Annemerel was een belangrijkste inspiratiebron voor me. En vervolgens ontdekte ik meer bloggers die gek zijn op hardlopen en ook marathons lopen. Boeken over hardlopen lees ik niet, maar Runner's World krijg ik vaak mee als ik iets bij een bepaalde hardloopwinkel koop. En dan lees ik het met plezier.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Doen! Gewoon doen! Hardlopen is zoveel meer dan alleen hardlopen. Je moet het ervaren om dit begrijpen en te voelen.

N.B. In mei 2015 begon ik echt met hardlopen, en ik maakte in zeer korte tijd enorme stappen. Mijn conditie ging sneller vooruit dan mijn lichaam aankon. Eind september kwam ik bij de sportfysiotherapeut want mijn enkel bleef zeuren na het hardlopen. Ik ben letterlijk en figuurlijk te hard van stapel gelopen. Hardlopen is leuk maar vergeet niet dat als je bij 0 begint je lichaam er stapje voor stapje aan moet wennen.'

Ben jij moeder en loop je hard? Doe dan ook mee aan deze rubriek en mail me. Je kunt me bereiken op nicoleorriens@gmail.com.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.