Hardloper Mirian

hardloper

Als dertienjarige was Mirian lid van de hockey vereniging. Daar maakte ze, in de vorm van conditietraining, kennis met hardlopen. Daarnaast ging ze hardlopen met haar vader. Sinds die tijd is Mirian, zij het met soms wat onderbrekingen, steeds opnieuw gaan hardlopen.

Mirian is net 46 geworden, en moeder van twee dochters van 6 en 9. Naast de zorg voor haar gezin werkt ze 28 uur per week als corporate recruiter en volgt ze een studie psychologie aan de Open Universiteit.

Dit is haar hardloop verhaal!

Hardloopgewoontes

Het liefst loop ik het buitengebied. Heerlijk langs weilanden, over de dijk, soms in het bos... Gemiddeld loop ik zo'n twee keer per week. Ik loop zo wel alleen, als met een vriendin. En soms ga ik mee met de hardloopgroep van mijn man.

Alleen kan ik mijn hoofd lekker leegmaken. Just me myself & I. Ik kan gaan en staan waar en wanneer ik wil! Met een vriendin is het lopen gezelliger. Ongemerkt tikken we toch aardig wat kilometers weg. Het nadeel van lopen met een vriendin is dat als zij een mindere dag heeft ik me aanpas, terwijl ik wel harder of langer zou kunnen lopen .

Hardloop motivatie

Buiten rennen geeft me een lekker gevoel. De wind in mijn haren... wat wil een mens nog meer. En omdat ik overdag veel zit, vind ik hardlopen nodig om te ontspannen en voor de broodnodige beweging. Hardlopen betekent tijd voor mezelf, ontspannen door inspannen, uitwaaien.

Ik heb een tijd niet kunnen lopen door een knieblessure, en ik was écht jaloers als ik iemand lekker zag hollen!

Hardlopen en moederschap

Als ik kan hardlopen ben ik een leukere en gezelligere moeder. Soms gaan mijn kinderen met me mee op de fiets of met de skeelers. Dit jaar deden ze ook mee aan een kidsrun. Ik zal ze hardlopen zeker aanraden.

Hardloop gadgets en apps

Ik loop met mijn smartphone met daarop de Runtastic app. Als ik alleen loop, luister ik naar muziek. Anders hoor ik mezelf zo hijgen!

Hardloopevenementen en wedstrijden

Af en toe doe ik mee aan een hardloop evenement. Bijvoorbeeld de Marikenloop, Run for Kika, de Heuvelennacht en wat kleinere wedstrijdjes. Een hardloopwedstrijd geeft me een doel om voor te trainen. En op de dag zelf biedt het me gezelligheid. Voor een prijs ga ik niet. Dat zit er echt niet in.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik loop het liefst in tights. Hardloopschoenen kopen doe ik graag. Op dit moment zijn mijn favoriete hardloopschoenen Asics.

Hardloopinspiratie

Een oud collega van me heeft het vuurtje drie jaar geleden weer aangewakkerd en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor! Favoriete boeken over hardlopen heb ik niet, en Runner's World lees ik alleen als ik het toevallig ergens bij krijg.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen.

Just do it! Je voelt je zoveel lekkerder. Ik zal echt altijd blijven lopen ... misschien soms even niet.. Maar ik pak het altijd weer op!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.