|

Hardloper Kim

paul en kim

Kim kwam bijna 30 kilo aan tijdens haar eerste zwangerschap. Tel daarbij een behoefte aan beweging en tijd voor zichzelf en je komt uit op... hardlopen!

Ook een aantal vriendinnen speelden een belangrijke rol. Zij liepen al langer, en Kim werd steeds nieuwsgieriger of zij dat ook zou kunnen. Ondanks het feit ze hardlopers eigenlijk 'belachelijk' vond.

Tijdens haar tweede zwangerschap kon Kim niet hardlopen vanwege bekkenklachten. Maar toen T. eenmaal geboren was, begon ze 6 weken na de bevalling weer met hardlopen. Lees ook Hardlopen na bevalling!

Over Kim

Kim is getrouwd met Paul en moeder van D (bijna 3) en T. (7 maanden). Ze werkt in de hulpverlening en blogs samen met Paul over ouderschap en hardlopen op www.earlyupandrunning.com.

Hardloopgewoontes

Ik loop het liefst in de natuur, maar ik moet wel wat te kijken hebben. Ik ren graag onderlangs de duinen bij Dishoek, en aan het strand van Ritthem. Fijn, even mijn hoofd in de wind en nergens aan proberen te denken. Geen afleiding van drukte om me heen. Op dit moment loop ik helaas niet vaker dan 1x in de week. Toen ik net begon liep ik 3 keer in de week. Maar dat red ik nu met 2 kindjes, vaak ziek zijn, slaapgebrek en een man die ook hardloopt helaas niet meer.

Hardloopmotivatie

Er zijn een aantal dingen die mij motiveren om te gaan hardlopen:

  • Ik wil graag een strakker figuur
  • Ik wil wat afvallen
  • Ik wil aan mijn conditie werken.
  • Daarnaast weet ik gewoon dat ik me er achteraf heel goed door voel.
  • En ik vind het stiekem ook heel fijn om even een momentje voor mezelf te hebben!

Hardlopen is inmiddels een onderdeel van wie ik ben – een moeder die hardloopt.

Ik ben geen geweldige renner, en moet echt mijn weg nog een beetje vinden. Ik geef snel op. Dat komt door gebrek aan zelfvertrouwen. Maar ik vind hardlopen wel heel fijn. Ik gebruik het echt als me-time en om mij goed te voelen. Als ik een tijd niet gerend heb merk ik dat echt aan mijn humeur.

Als ik geen zin heb is het mijn man Paul die mij motiveert om toch te gaan. Meestal met bovenstaande punten 😉

Hardlopen en moederschap

Zowel bij hardlopen als het moederschap is het een kwestie van hollen, niet opgeven, soms doelen bijstellen, soms tot uitersten gaan, soms te maken krijgen met teleurstellingen en soms ontzettend veel blijdschap. Iets wat bij je hoort.

Ik kan hardlopen echt gebruiken in mijn moederschap. In die zin dat ik echt een leukere moeder ben als ik even tijd voor mijzelf heb gehad.

Mijn humeur is na het hardlopen altijd beter, of mijn run nou goed ging of niet.

Kinderen en hardlopen

Onze oudste vindt het ontzettend leuk om te 'jennen' – rennen dus. En dat doen we dan ook vaak. Al is het nog niet te vergelijken met hardlopen natuurlijk. Daar zijn hij (en zijn broertje al helemaal) nog te jong voor. Uiteindelijk zal ik ze het zeker wel aanraden, maar ze moeten vooral iets doen wat zij zelf leuk vinden!

Hardloopwedstrijden en evenementen

Tot nu toe heb ik meegedaan aan 3 wedstrijden. Een wedstrijd is een stok achter de deur, en een manier om mezelf een beetje uit te dagen. Daarnaast vind ik de sfeer bij een wedstrijd erg leuk en vind ik het fijn om achter iemand aan te lopen. Voor een prijs ga ik niet. Ik loop echt om het 'mee doen'. Een prijs zit er nog lang niet in. Ik ben meestal blij dat ik geen laatste was 😉

Mijn man gaat in september de Kustloop lopen, een zware maar mooie halve Marathon in Zeeland. Die hoop ik ook ooit af te kunnen strepen.

Hardloop apps en gadgets

Ik heb een activitytracker, namenlijk de Fitbit HR charge. Ik ben er erg tevreden over, hij meet je hartslag en houdt oa je tijden en je hardlooproute bij. Ik gebruik daarbij ook een app (van Fitbit) op mijn iPhone – welke ik ook gebruik voor muziek, meestal via Spotify.

Ik loop graag op muziek

Ik vind het fijn om op een ritme te lopen, en muziek geeft me dat ritme. Daarnaast kan ik mijn hoofd beter leeg maken met muziek: de liedjes overstemmen mijn gedachten. En kan ik eindelijk eens de muziek draaien die ik zelf leuk vind en daadwerkelijk de lyrics verstaan 😉
Ik heb ook een tijdje met Evy gerend, dat beviel me wel goed. Ik vind het wel jammer dat je veel punten moet kopen om verder te komen in de schema's.

Hardloopkleding en schoeisel

Aan hardlooprokjes heb ik eigenlijk nog nooit gedacht. Zijn die niet een beetje tuttig? Misschien eens proberen. Al ben ik wel tevreden over mijn broeken.

Asics hardloopschoenen

Ik ben op dit moment bezig met mijn tweede paar hardloopschoenen. Ik heb Asics en daar ben ik heel tevreden over. Maar ik zou ook graag nog een paar Nikes en Adidas willen 🙂 Er zijn veel mooie hardloopschoenen, als geld geen rol zou spelen, dan wist ik het wel!

Hardloop inspiratie

Ik vind Annemerel echt top! Haar boek motiveert me enorm, ze kan erg leuk schrijven over hardlopen en kan ook ontzettend goed hardlopen! Daarnaast is ook Paul (mijn man) mijn inspiratie, hij loopt nog helemaal niet zo lang hard, maar heeft zich nu al ingeschreven voor een halve marathon en gaat als een speer! Op Instagram volg ik leuke accounts en ik sla leuke/inspirerende quotes op op Pinterest.

Hardloop boeken en tijdschriften

Een favoriet is  het boek van Annemerel de Jongh – Live Love run. Run Baby Run ligt ook klaar om te lezen. Daar ben ik erg benieuwd naar.
Paul heeft een abbonement opRunner's World en ik lees graag mee. Er staan interessante verhalen en weetjes in, en het motiveert me. Ook mooie foto rapportages trouwens, zoals laatst met Francien in Marokko!

Mijn toekomst als hardloopster

Ik zou het fijn vinden als ik nog heel lang blijf hardlopen, en mijn afstanden en tempo steeds blijf verleggen. Uiteindelijk zou ik het heel tof vinden om een keer een halve marathon te lopen. Maar dat is echt nog toekomstmuziek.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Doen!! Print een beginnersschema uit – koop een paar (goedkope) schoenen en ga! Dat is alles, voor je het weet kan je ineens hardlopen, val je af en heb je wat 'me time'. Doen!

Similar Posts

8 Comments

    1. Jij ook bedankt Kim. Ook voor de leuke foto. Elke keer als ik die zie vraag ik me af: 'Zou dat niet warm zijn, zo'n baard bij het hardlopen?'

  1. @Nicole; soms zit 'ie in de weg maar meestal voel ik 'm niet eens... En met een baard sta je wat vaker op de foto tijdens wedstrijden. ?

  2. Super leuk stukje! Ik moest daar ook meteen aan denken; of de baart niet te warm is tijdens het lopen! Veel loop & blogplezier nog samen!! Groetjes Cynthia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.