Hardloper Kelly (27)

hardlopenVorig jaar was Kelly bezig met afvallen. Ze had ergens gehoord dat hardlopen daar ook 'goed' voor was. Zo kon het gebeuren dat ze ineens dacht: 'Goh, misschien is hardlopen wel wat... Laat ik het eens proberen.' Na enkele mislukte pogingen lukte het Kelly om twee à drie keer per week te gaan lopen.

Kelly is 27, getrouwd en heeft samen met haar man een vijfjarige dochter en een driejarige zoon. Ze houdt een blog bij op www.healthy-kelly.nl en werkt daarnaast in de zorg in een combi functie administratie/zorg.

Dit is haar hardloopverhaal!

 

Hardloopgewoontes

Normaal gesproken probeer ik 2 à 3 keer per week te gaan hardlopen. Maar als ik heel eerlijk ben wordt het nu wel minder door het slechte weer. Ik loop het liefst bij ons in het buitengebied, want dat vind ik lekker rustgevend. Dat doe ik alleen, want dan hoef ik geen rekening te houden met het tempo van een ander, en kan ik gewoon mijn eigen gang gaan.

Ik hoop in de toekomst 5 kilometer te kunnen lopen zonder pauzes, en daarna misschien wel 10 kilometer.

Hardloop motivatie

Ik loop hard om mijn hoofd leeg te maken en om actief bezig te zijn. Bovendien geeft hardlopen mij een goed en ontspannen gevoel. Ik vind het zowel belangrijk voor mijn lichaam als voor mijn geest om te gaan hardlopen. Hardlopen is gewoon een leuke en actieve sport die goed is voor het hele lichaam.

Hardlopen en moederschap

Parallellen tussen hardlopen en moeder zijn zie ik eigenlijk niet. Wel kan ik mijn kinderen nu beter inhalen als ze niet luisteren en weg rennen : ) Als ze wat ouder zijn raad ik ze aan om een sport te doen die ze leuk vinden. Als dat toevallig hardlopen is, dan vind ik dat prima.

Hardloop gadgets en apps

Ik loop met een sportarmband waarin mijn smartphone kan. Hij heeft bovendien lampjes. Tijdens het lopen luister ik naar mijn playlist op Spotify. Ik vind het fijner om op muziek te lopen. Dat geeft me ook meer rust.

Hardloop wedstrijden en evenementen

Afgelopen jaar deed ik mee aan de Break Out Run (obstakel run) en de Color Run. Gewoon omdat ik het leuk vind om te doen. Voor een prijs ga ik niet. Meedoen aan een hardloop evenement is voor mij gewoon een leuke bezigheid, en een manier om mezelf uit te dagen.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag een sportbroek/legging tijdens het hardlopen. Ik zie mezelf niet echt in een rokje rennen. Daar voel ik me niet prettig bij. Ik vind schoenen kopen leuk, maar hardloopschoenen niet speciaal. Want ik vind dat als je een goed paar hebt je er ook wel een tijdje mee kan doen. Mijn favoriete hardloop schoenen zijn van Nike.

Hardloopinspiratie, lektuur en literatuur

Ik heb niet een voorbeeld of iets dat me inspireert. Boeken over hardlopen lees ik niet. Wel heb ik Runner's World wel eens meegekregen in een winkel, maar verder lees ik hem niet.

Mijn boodschap voor moeders die willen hardlopen

Geef niet op! Al het begin is moeilijk, maar waar een wil is is een weg en als je doorzet gaat ook jou dat lukken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.