Hardloper Heleen (26)

hardloper

Toen Heleen (26) drieëntwintig was vond ze dat ze wat teveel kilo's meesleepte. Ze koos voor hardlopen om af te vallen. En toen kreeg ze de smaak van het lopen te pakken. Samen met haar man Aaron heeft Heleen een dochtertje van 6 maanden: Aline.

Dit is haar hardloop verhaal!

Hardloopgewoontes

Ik loop het liefst in de natuur. Het strand vind ik fijn op de vroege ochtend wanneer er nog niemand op pad is. Het bos vind ik ook heel leuk! Vroeger liep ik soms wel vier keer per week. Maar daar heb ik nu helaas geen tijd meer voor. Ik probeer minstens één keer per week mijn loopschoenen aan te trekken, maar ik wil weer vaker gaan lopen nu het weer mooier wordt.

Van samen naar alleen lopen

Voor ik moeder werd liep ik 1 keer per week met een vriendin. Zij loopt ondertussen marathons, waardoor haar tempo wat hoger ligt. Dus we gaan eigenlijk nog zelden samen hardlopen. Die vriendin was een échte motivator en sleepte mij door elke kilometer die ik eigenlijk liever niet meer wilde lopen.

Ik loop nu dus meestal alleen en verleg daardoor minder snel mijn grenzen. Ik probeer te vertrekken op een rondje dat ik moét uitlopen om zo toch wat druk te leggen op mezelf. Het voordeel van alleen lopen is dat ik minder snel uitgeput ben, omdat ik niet praat tijdens het lopen. Ik geniet ook meer van mijn omgeving.

Hardloop motivatie

Ik loop vanwege het vrije gevoel en de tijd voor mezelf die het me oplevert. Thuis is er altijd wel iets dat mijn aandacht trekt, ook al wil ik even niets doen. Helemaal alleen gaan hardlopen maakt mijn gedachten even vrij en geeft me tijd om te genieten van de buitenlucht en actief te zijn. Het is een uitlaatklep.

Inmiddels heb ik ontdekt dat hardlopen bij mij niet veel doet om weer in vorm te komen. Ik boek meer lichamelijke vooruitgang als ik ga fitnessen en op mijn voeding let. (Zie ook hardlopen en fitness) Nu loop ik vooral omdat hardlopen me blij maakt, en minder vanwege lichamelijke redenen.

Hardlopen en moederschap

Zowel hardlopen als het moederschap kunnen fysiek zwaar zijn. Maar beide leveren een groot gevoel van voldoening op. Daarnaast maakt hardlopen me een fitte moeder, en daardoor kan ik het beter aan.

Kinderen en hardlopen

Het lijkt me leuk om later met z’n viertjes (met onze hond) te gaan hardlopen. Mijn man komt uit een hardloopfamilie en ging al van kleinsaf mee met mama en papa op zijn fietsje. Dat lijkt me echt heerlijk! Mijn man en ik willen onze kinderen later zelf laten beslissen welke sport ze leuk vinden, maar hebben toch een lichte voorkeur voor atletiek. Een individuele sport die toch in groep wordt gegeven.

Hardloop gadgets en apps

Ik neem altijd mijn Polar sporthorloge met hartslagmeter mee. Ik ben nu heel benieuwd naar de sporthorloges met ingebouwde hartslagmeters, dus bedrijven mogen zich altijd melden haha! Met andere woorden: ik hou van de nieuwste snufjes. Meestal neem ik ook mijn iPhone mee, om onderweg een leuke foto te nemen. Vroeger liep ik graag op muziek, maar nu niet meer. Zonder muziek geniet ik meer van de omgeving.

N.B. Lees ook mijn post over hartslag zones!

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik doe niet mee aan hardloopwedstrijden, omdat ik gewoon loop omdat ik het fijn vind. Het is wel iets motiverender om naar een doel te werken. Daarom wil ik in  2018 een wedstrijd lopen, gewoon om het eens mee te maken. Het gaat me daarbij om het plezier en eens ‘zot’ doen. En een afstand lopen die ik nooit zelf wekelijks zou lopen. Voor een prijs ga ik niet.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag shorts of tights tijdens het hardlopen. Hardloopschoenen kopen doe ik graag. Maar ik moet mezelf toch steeds over de streep trekken om zo’n groot bedrag uit te geven. Mijn favoriete hardloopschoenen zijn Nike Pegasus!

Hardloopinspiratie

Mijn loopvriendin Sofie is mijn grote inspiratie. En het event van Adidas dat ik laatst meemaakte bij Runners’ Lab! Het verslagje kan je op mijn blog lezen. Daarnaast heeft het boek van Annemerel ‘Live Love Run’ me ook erg geïnspireerd en gemotiveerd om te blijven hardlopen.

Mijn toekomst als hardloper

Als mama heb je heel wat verantwoordelijkheden en mijn man is vaak in het buitenland. Daarom kàn ik (ook al zou ik het willen) niet meer terug naar mijn loopschema van vroeger. Ik wil graag regelmatig hardlopen (liefst toch twee keer per week) en in 2018 wil ik deelnemen aan de Antwerp 10 Miles.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen?

Verplicht jezelf niet, je moet er echt plezier in hebben! Als je geen opvang hebt, kan je trouwens ook je kindje meenemen! Extra leuk en extra quality time!

Ik ben dolbenieuwd hoe andere moeders het lopen inplannen in hun drukke schema! Let me know! Helemaal fijn als je mijn blog ook een bezoekje wil brengen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.