Hardloper Bianca

hardloper
Bianca bij IJsselloop 2017

Bianca's dochter wilde graag wat aan haar conditie doen. Daarom begonnen ze samen aan het startschema van Evy. Bianca's dochter (13) haakte na een paar keer af, maar Bianca (35) had de smaak te pakken!

Dat is inmiddels 3 jaar geleden.

Hardloop gewoontes

Het liefst loop ik in de natuur, maar aangezien ik midden in de stad woon kies ik vaak voor een zo natuurlijk mogelijk rondje. In de omgeving zijn genoeg parken om in mijn route te betrekken. Zie ook Hardlooproute maken.

Ik probeer 3 keer in de week te lopen, maar door drukte schiet dat er wel eens bij in. Een schema met een wedstrijd als eindpunt is een goede stok achter de deur om hardlopen voorrang te geven.

Woensdagochtend: lopen in een groep

Ik loop op woensdagochtend met een groep. Voordeel daarvan is dat je oefeningen en tips krijgt die goed zijn voor je hardloophouding. Als ik alleen ga hardlopen doe ik die niet. Doordat je weet dat er leiding is die door weer en wind op je staat te wachten is het een goede stok achter de deur om ook met minder mooi weer te gaan.De groepstraining doe ik eigenlijk altijd, daar komt niet zo snel wat tussen. Alleen bij gladheid lopen we niet, anders altijd! Het is ook gezellig onderling, we maken geregeld een praatje onder het lopen.

Hardloopmotivatie

Toen ik begon wilde ik graag 5 kilometer kunnen hardlopen om zo mee te doen aan een lokale wedstrijd. Dat lukte, daarna ben ik verder gaan trainen en heb ik ook een halve marathon gelopen. Een doel voor ogen hebben wat ik wil halen, ook al is dat op de lange termijn vind ik fijn. Ik loop graag volgens een schema.

Lichamelijk merk ik dat mijn conditie is verbetert, dat vind ik heel fijn. Ook vind ik het fijn om onder het lopen ongestoord na te denken over van alles en nog wat. Hardlopen is even tijd voor mezelf. Als ik alleen ga kan ik echt genieten van het feit dat de natuur zo mooi is en dat ik kan hardlopen!

Hardlopen en moederschap

Parallellen tussen hardlopen en moeder kan ik niet zo benoemen. Maar als moeder zorgt hardlopen voor een moment van rust. Dat kan heel fijn zijn als je de hele dag kinderen om je heen hebt gehad. Vaak ga ik dan wel even een rondje als mijn man thuis komt uit zijn werk, dan kan ik er daarna weer een tijdje tegen.

Hardlopen en kinderen

Ik heb een paar weken geleden een 5 kilometer wedstrijd samen met mijn jongste dochter gelopen. Daarvoor deden beide dochters wel eens een kidsrun van 1 kilometer, maar jongste besloot dat dat te weinig was en dat ze samen de 5 km wilde doen. Die afstand had ze al wel eens meegefietst, dus ze wist hoe ver het ongeveer was. Langzaamaan hebben we die afstand opgebouwd.

Ze moeten zelf weten of ze willen hardlopen. De jongste zit op turnen, en de oudste op ballet, want sporten vind ik wel belangrijk voor kinderen. Als ze dan ook graag willen hardlopen dan vind ik dat prima, maar ik zal ze niet gaan pushen. Sporten is alleen leuk als je de sport zelf leuk vind. Als het met tegenzin moet ben je niet goed bezig.

Hardloop apps en gadgets

Ik heb een Polar M400 hardloophorloge met hartslagmeter en gps, zo kan ik na afloop zien wat ik gelopen heb. Ook kan ik een schema programmeren, heel handig vind ik dat.

Ik luister niet naar muziek tijdens het lopen. Ik vind het belangrijk om te horen wat er om me heen gebeurt. Ik loop veel in de stad tussen het verkeer, dus dat is wel zo veilig.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Hardloopwedstrijden zijn een moment om naar toe te trainen. Ik maak van tevoren een schema. Het geeft goede houvast om te weten waar je heen traint. De sfeer om de wedstrijd heen vind ik zo leuk, onbekenden die je naam roepen omdat dat op je startnummer staat, geweldig! Maar ik loop niet om te winnen, want ik ben geen snelle loper. Vroeger op school was ik al de langzaamste met hardlopen. Maar meedoen is belangrijker dan winnen!

Hardloopkleding en schoeisel

Bij warm weer draag ik soms een looprokje. Maar het meest heb ik toch mijn tights aan. Hardloopschoenen kopen hoort er bij, maar ik kan niet zeggen dat het leuk is. Ik koop alleen nieuwe als het nodig is. Ik heb meerdere merken hardloopschoenen gehad inmiddels, iedere keer als ik in de winkel kom bevalt er weer een ander merk beter.

Hardloopinspiratie

Ik heb niet een persoon die me inspireert om te gaan lopen. Maar ik vind ‘Running like a girl’ een goed boek. Het gaat over een vrouw die een marathon wil gaan lopen maar daarvoor nog nooit gelopen heeft.

running like a girl

Verder vind ik het leuk om de verhalen over andere hardlopers te lezen in het tijdschrift Runner's World.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Ga beginnen! Je verslaat iedereen die op de bank blijft zitten. Ook al hijg je de eerste keer na een paar stappen al de longen uit je lijf, dat gaat echt over na een tijdje. Pas alleen wel op dat je de eerste keer niet te hard van stapel loopt, maar begin met een schema wat bij je past. Dan blijft het ook leuk.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.