Hardlopen naar werk: hardlopend forenzen

Hardlopen naar werk

Forenzen is volgens wikipedia 'het proces van het heen en weer reizen tussen de woongemeente en de werkgemeente.'En een forens is iemand die dit uitoefent.

Forenzen: trein, bus, metro fiets en hardlopend

De meeste forensen pendelen met de auto, trein, bus of fiets tussen huis en werk. Maar er is een nieuw type forens in opkomst: de hardloop forens! Mensen die de afstand van hun huis naar hun werk hardlopend afleggen. Een typisch gevalletje van de nood een deugd maken!

Doe je dagelijkse dingen hardlopend

Hardlopen is immers het makkelijkst als je het in je dagelijks leven integreert. Dus door dingen te doen die je toch al moest doen. Maar dan hardlopend. Daarom bracht ik destijds mijn jongste twee kinderen hardlopend naar de basisschool. Zij vonden het gezellig als ik mee ging, en ik vond het prettig om ze te brengen. Door dat hardlopend te doen, kreeg ik meteen een mooie work-out. Het zorgde ervoor dat elke dag hardlopen mijn nieuwe gewoonte werd.

Hardlopen naar je werk

Hardlopend forenzen begon in Amerika. Het wordt nu ook steeds populairder in Engeland. Het lijkt me een ideale manier om naar het werk te gaan. Zeker als je een zittend beroep hebt. Dan zorgt forenzen op deze manier ervoor dat je toch voldoende beweegt.

Bezweet op het werk?

Het enige echt lastige lijkt mij als er geen douche op je werk is. Als ik thuiskom, ben ik altijd behoorlijk bezweet. Het lijkt me niet prettig om dan nog de hele dag ongewassen rond te moeten lopen. Natuurlijk kun je jezelf wat proberen op te frissen met washandjes e.d. Maar er gaat toch eigenlijk niets boven een douche. Als je werk nou in de buurt van een zwembad of sportschool is, zou je daar misschien kunnen douchen?

Forenzen te voet: waar laat je je spullen?

Ook is er het vraagstuk van je spullen. Hoe neem je schone kleren mee, en zaken die je voor je werk nodig hebt? Hoewel er voor dat laatste speciale rugzakjes schijnen te zijn. Op runningtowork.co.uk hebben ze trouwens een goede oplossing voor werkkleding: die laat je gewoon op kantoor!

Voordelen van hardlopend forenzen

  • Je komt kwiek en wakker op je werk aan
  • Het is goed voor het milieu
  • Je vermijdt overvolle bussen/metro's/treinen
  • Het is efficiënt: als je een volle agenda hebt, is het een praktische en goedkope manier om aan de bewegingsnorm van 30 minuten per dag te komen

Logistiek

Logistiek speelt natuurlijk een belangrijke rol bij hardlopend forenzen. Is het praktisch haalbaar om naar je werk te rennen? Soms denk je misschien in eerste instantie: 'Nee, dat kan echt niet!' Maar vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Mijn man reist bijvoorbeeld elke dag tweeëneenhalf uur van de Achterhoek naar Amsterdam-Sloterdijk. Je zou zeggen: 'Dat is veels te ver om hardlopend te forenzen.' Maar hij zou bijvoorbeeld kunnen uitstappen op Amsterdam Centraal en naar Amsterdam-Sloterdijk kunnen rennen.

Helaas houdt mijn man niet van hardlopen. Bovendien fietst hij ook al 30 minuten van ons huis naar het station, en 's avonds weer terug. Hij is dus een fietsende forens!

Hoe ik het doe

Ik heb het geluk dat ik als fulltime blogger vanuit huis werk. Het probleem van bezweet aankomen op mijn werk, of het vraagstuk van 'waar laat ik mijn spullen,' heb ik daardoor niet. Meestal ga ik rond 7.15 hardlopen, en douche ik om 9.30. Ik realiseer mij dat dit best een luxe is.

Meer informatie over hardlopen en forenzen?

Hardloopforens in beeld

Michael Arnstein laat in onderstaand filmpje zien hoe hij naar zijn werk rent. En hij heeft nog voldoende adem om te praten ook. Tijdens het hardlopend forenzen vertelt hij nog eens over alle voordelen van deze manier om naar je werk te gaan. Hij heeft zelfs tijd om onderweg van een fruitboom te snoepen.

Leuke quote: 'I'm not exercising! I'm going to work!'

Lees ook: Is hardlopen gezond?

Hoe combineer jij hardlopen met je dagelijkse werkzaamheden en bezigheden?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.