Hardlopen zonder onderbroek: 6 redenen

hardlopen zonder ondergoed

Hardlopen zonder onderbroek.

Ik doe het regelmatig.

In mijn Decathlon hardloopbroek zit namelijk een ingebouwd slipje. En die is van beter materiaal voor hardlopen dan mijn katoenen slipjes van de Hema.

Hardlopen zonder onderbroek: waarom zou je?

Het grote voordeel van hardlopen zonder onderbroek vind ik dat het weer een kledinglaag scheelt. Het liefst zou ik naakt hardlopen, maar helaas. Dat is zowel tegen de regels van het fatsoen, als niet zo praktisch. Een goede sport-bh vind ik toch wel zo prettig. En om nou te gaan hardlopen in alleen sportbh en hardloopschoenen....

Nee dankjewel.

Andere redenen om te lopen zonder onderbroek zijn:

  1. Persoonlijke voorkeur.
  2. Geen geschikt sportondergoed hebben.
  3. Officieel sportondergoed te duur vinden.
  4. Gevoel van vrijheid.
  5. Het scheelt weer een kledingstuk.
  6. Je hebt geïnvesteerd in sportbroeken met ingebouwde slips.

Nadelen van hardlopen zonder onderbroek

Ik loop alleen zonder onderbroek als ik een hardloopbroek draag met daarin een slipje. Je zult me dus niet zien in een hardlooptight zonder ondergoed. Gewoon' lopen zonder onderbroek lijkt me niet zo fijn. Bovendien zou ik bezorgd zijn over een schurend effect van de kleding in de 'private parts' zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen. Daarnaast 'tekent' een tight soms erg. Tot slot kan hardlopen zonder onderbroek erg frisjes zijn als het buiten koud is. Je wilt natuurlijk niet een blaasontsteking oplopen door de kou.

De voordelen van speciaal sportondergoed

Het voordeel van officieel sportondergoed is dat het van speciaal materiaal is gemaakt dat vocht van je huid weg transporteert. Dat is een goed argument voor sportondergoed. Zeker als het ook nog eens antibacterieel is. Goed sportondergoed werkt dus ook beschermend voor je huid.

Kun je alleen maar hardlopen met speciaal sportondergoed?

Inmiddels loop ik een jaar 18, en ik heb een paar speciale sport slips van Decathlon en van de Hema. Die zitten heel lekker licht en ademen heel goed.Toch draag ik ook regelmatig mijn katoenen Hema slips. Maar ik zeg erbij dat ik altijd loop vanuit huis, en zelden langer dan 50 minuten. Als ik zou meedoen aan hardloopwedstrijden zou ik zeker sportondergoed dragen. Of dus een sportbroek met ingebouwd ondergoed.

Maar laat je dus niet afschrikken om niet te gaan hardlopen als je geen speciaal sportondergoed hebt! Je kunt, zeker als je net begint met hardlopen, prima toe met je gewone ondergoed.

Ik zou het alleen bij thuiskomst wel meteen uitdoen voor de zekerheid.

Wat is jouw  mening over hardlopen zonder onderbroek?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.